Show- en dansgroep van sportschool Tiga in actie tijdens de zittingsavond van Stichting Openbaar Carnaval in hofpaleis Bellevue. (Foto: Gerard Schalkx, 1994).
Show- en dansgroep van sportschool Tiga in actie tijdens de zittingsavond van Stichting Openbaar Carnaval in hofpaleis Bellevue. (Foto: Gerard Schalkx, 1994). Foto: Gerard Schalkx

Alle show- en danskostuums van Tiga in de verkoop

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De komende maanden staan voor Tiga in het teken van afscheid van De Ark. Al 31 jaar runnen Jan en Gemmy Schellekens de sportschool vanuit die locatie in de Prins Bernhardstraat. Het koppel trok zelfs met huis en haard naar het karakteristieke pand. Het afscheid begint met een actieweekend op 30 en 31 oktober waarin onder meer de befaamde show- en danskleding wordt verkocht. ,,En aangezien de elfde van de elfde eraan komt, lijkt me dit een ideaal moment”, lacht Gemmy.

,,Veel mensen die bij mij trainen, vroegen mij in het kader van onze verhuizing: wat gaan jullie eigenlijk met al die kostuums van vroeger doen? Wij hebben een periode gehad waarin we 500 dansleerlingen hadden. Die moesten tijdens optredens allemaal uitgedost worden natuurlijk”, legt Gemmy uit. ,,Denk aan kleding voor musicals als Sneeuwwitje, Ariël de Zeemeermin en de Lion King. We hebben zo nog duizenden kostuums liggen van wel dertig jaar terug, allemaal nog in uitstekende staat.”

Het gaat om stapels uitdossingen die Jan en Gemmy voor een prikkie weg willen doen, alles zo tussen de vijf en 25 euro. ,,En alle opbrengsten gaan naar een goed doel. We zijn nog bezig om te kijken welke dat gaat worden.”

MEUBELS

Het is al enige tijd bekend dat de sportschool aan de Prins Bernhardstraat wil verhuizen. De verkoop van de kenmerkende outfits hangt daar dan ook mee samen. Jan en Gemmy hebben nog meer spullen die ze te zijner tijd van de hand willen doen. ,,Zo zijn we nog bezig om een meubelverkoop te organiseren. En uiteraard zaken als sporttoestellen en gewichtjes en dergelijke. Dat zal waarschijnlijk ergens aan het einde dit jaar of begin van 2022 worden”, zegt Gemmy

Er zit nog meer in het vat. In het verleden konden kunstenaars in de sport- en dansschool er hun werken exposeren. Dat willen de sportschoolhouders in het kader van het afscheid opnieuw doen. Daarnaast worden ook de leden nog benaderd om te vragen welke activiteiten de komende maanden gehouden kunnen worden. 

OPGROEIEN

Het afscheid houdt de sportieve Boxtelse ondernemers flink bezig. En dat is niet voor niets. Gemmy: ,,We zijn 31 jaar geleden begonnen aan de Prins Bernhardstraat. De zeven jaar daarvoor zaten we aan de Baroniestraat. We verhuisden hier niet alleen naartoe om er de dansschool te runnen. Een tijd hebben we met ons gezin zelf ook in het pand gewoond en onze drie kinderen zijn erin grootgebracht. Dus voor ons is het ook een beetje een emotioneel afscheid.”

Veel kan het duo nog niet uit de doeken doen over de nieuwe locatie. Wel is al bekend dat Venrooij Vastgoed Management Beheer uit Rosmalen het huidige pand wil verbouwen tot dertien appartementen voor starters en/of 50-plussers. Het college van B en W wil daaraan meewerken op voorwaarde dat de karakteristieke voorgevel intact blijft. 

De uitverkoop in Tiga vindt zaterdag 30 en zondag 31 oktober plaats tussen 11.00 en 15.00 uur.

OP DE FOTO (1): Show- en dansgroep van sportschool Tiga in actie tijdens de zittingsavond van Stichting Openbaar Carnaval in hofpaleis Bellevue. (Foto: Gerard Schalkx, 1994).

Jan en Gemmy Schellekens houden een grote uitverkoop van show- en partykleding in sportschool Tiga vanwege de naderende verhuizing. (Foto: Peter de Koning).