Wethouder Peter van de Wiel is blij dat na drie mislukte pogingen eindelijk een start is gemaakt bij de nieuwbouwwijk Heem van Selis.
Wethouder Peter van de Wiel is blij dat na drie mislukte pogingen eindelijk een start is gemaakt bij de nieuwbouwwijk Heem van Selis. Foto: Peter de Koning

Boxtel is minder wachtgeld kwijt voor oud-wethouders

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

De gemeente Boxtel is minder wachtgeld kwijt aan haar oud-wethouders nu ook Peter van de Wiel een nieuwe baan heeft. Voor 2021 stond een bedrag van 441.000 euro op de begroting. Volgend jaar is dat 261.000 euro en het jaar erna 118.000 euro. Deze bedragen pakken lager uit omdat bij het opstellen van de begroting Van de Wiel nog geen werk had.

De oud-wethouder gaat vanaf 1 november aan de slag als senior adviseur bij Driven by Values. Van de Wiel gaat zich drie dagen per week bezighouden met de energietransitie. De partijvoorzitter van Combinatie95 is goed thuis in de energietransitie, waarvoor hij zich als wethouder ook jarenlang inspande.

Momenteel ontvangen twee oud-bestuurders wachtgeld, meldt een woordvoerder van het gemeentebestuur. Van het vorige college is Herman van Wanrooij met pensioen. Eric van den Broek ging op 1 mei aan de slag als HR-manager bij beveiligingsbedrijf Profi-Sec. Marusjka Lestrade is onder andere voorzitter van Ontwikkelraad BrabantKennis en lid van de provinciale adviesraad gezondheid.