Wethouder Fred van Nistelrooij heeft het certificaat Groen Licht uitgereikt aan de kinderdagverblijven Humankind De Oversteek en De Beemden Vorsenpoel van Kindertuin. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Wethouder Fred van Nistelrooij heeft het certificaat Groen Licht uitgereikt aan de kinderdagverblijven Humankind De Oversteek en De Beemden Vorsenpoel van Kindertuin. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

KDV’s leren kinderen al jong over verkeer

Algemeen Nieuws (c) Verkeer & Infrastructuur (c)

De kinderdagverblijven Humankind De Oversteek en De Beemden en Vorsenpoel van Kindertuin, ontvingen gisteren uit handen van wethouder Fred van Nistelrooij in de raadszaal het label Groen Licht, een verkeersveiligheidscertificaat. 

Dat papiertje kregen zij omdat ze kinderen en ouders het nodige bijbrengen over verkeersveiligheid. De adviesorganisatie Edux Onderwijspartners verstrekt de labels. 

Om ervoor in aanmerking te komen, moeten kinderdagverblijven onder andere binnen en buiten verkeersles geven, zorgen voor een verkeersveilige omgeving en over het onderwerp praten met ouders. Want die hebben een voorbeeldfunctie. Jong geleerd, is oud gedaan, zogezegd. 

OP DE FOTO: Vrolijke gezichten bij de medewerkers van de kinderdagverblijven, want de Groen Licht-certificaten zijn binnen. Verkeerseducatie heeft hun aandacht, dat hebben ze wel bewezen. (Foto: Bas van den Biggelaar).