Afbeelding
Foto: Eigen collectie

‘Three’ nieuwe plaat en afsluiting van een periode voor Boxtelse punkband

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De Boxtelse band Death Star Discotheque heeft een EP uitgebracht met daarop drie nieuwe nummers. Deze werden opgenomen met derdejaars studenten ‘Muziek en technologie’ van de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht.

De leden van de formatie werden vorig jaar oktober al gevraagd voor de opnamesessie in de Domstad. Dat was nog vlak voor de lockdown. De studenten waren op zoek naar een band om het productietraject van opname, mixen en masteren te doorlopen. Via via kwamen zij uit bij de Boxtelse post-punkband.

De tracks werden in één dag op band gezet in de studio van de HKU. De studenten verzorgden naast de opnames ook de mix. Het resulteerde volgens de bandleden niet alleen in drie sterk opgenomen nummers, maar ook in een goede beoordeling voor de studenten vanuit de onderwijsorganisatie. De afwerking werd gedaan in de PIT-studio in Weert.

DRIE

De EP kreeg om twee redenen de titel ‘Three’ mee. Ten eerste omdat er simpelweg drie liedjes op staan, maar meer nog omdat Death Star Discotheque met deze release een periode als trio afsluit. Tot voor kort speelde de band namelijk zonder bassist en bestond de formatie uit Eugene Broeren en Michel Geelen uit Boxtel en Roelof van Driel uit Eindhoven.

De drie besloten deze zomer dat het toch tijd werd voor een bassist om het bandgeluid verder te vervolmaken. Het trio werd verstrekt met William van Houtum uit Liempde. Geen onbekende in de lokale muziekscène, getuige zijn cv met bands als The Milestones, Van Bakkus en REMember Buffalo.

Nu de concertpodia weer open zijn, pakt de groep de optredens weer op. Zo stond Death Star Discotheque al in het voorprogramma van de Amerikaanse band The Hangmen en dit weekend op Limuscene Back to the Kroeg in Liempde. Daarnaast speelt de formatie in december in de Effenaar in Eindhoven op het Uit De Riolen Festival. 

De nieuwe plaat is sinds deze maand te beluisteren via alle bekende streamingsdiensten zoals Spotify en Apple Music. Meer informatie is te vinden op facebook.com/deathstardiscotheque.

OP DE FOTO: Voortaan staat Death Star Discotheque met vier man op het podium. Liempdenaar William van Houtum is als bassist toegetreden tot de Boxtelse band. (Foto: eigen collectie).