Van links naar rechts: Max Dill, Thijs Thomassen en Vic Makelberge. Thijs zet zijn handtekening.
Van links naar rechts: Max Dill, Thijs Thomassen en Vic Makelberge. Thijs zet zijn handtekening. Foto: Eigen collectie

Jeugdspelers ‘onder contract’ bij DVG

Algemeen Liempde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De transferperiode is weliswaar afgelopen maar de afgelopen weken hebben alle jeugdteams van DVG hun teamcontracten getekend. Overeenkomsten waarin woorden als respect, eerlijkheid en sportiviteit de boventoon voeren.

Jeugdvoorzitter Paul van Hastenberg: ,,Met het teamcontract dragen we uit hoe we binnen DVG met elkaar omgaan, hoe we elkaar coachen en wat onze normen en waarden zijn. Dat is belangrijk voor spelers, ouders, trainers, leiders en andere vrijwilligers. Dit geldt natuurlijk doorlopend, maar met het teamcontract vragen we er aan het begin van het seizoen nog een keer extra aandacht voor.”

Om de ondertekening een officieel tintje te geven, werden alle teams met hun leiders-coaches uitgenodigd in de bestuurskamer van DVG. Na een korte uitleg van leden van het jeugdbestuur en de teamleider zetten de voetballertjes hun handtekening.

VEILIG

Een belangrijk onderdeel van de teamcontracten is het positief coachen. In de praktijk blijkt dat voetballers het beste presteren als ze plezier en zelfvertrouwen hebben en zich veilig voelen. Als trainer-coach kun je dit bereiken door meer oog te hebben voor de groei van je spelers op persoonlijk en sportief vlak dan enkel voor het winnen van een wedstrijd. 

Technisch coördinator van de jeugd Jurge van der Velden: ,,Ik pas vaak de sandwichtactiek toe. Eerst een compliment. Dan hetgeen wat er beter kan en daarna weer een compliment.”

Ook ouders hebben een belangrijke rol. Van hen wordt een positieve, stimulerende houding verwacht richting spelers en wedstrijdbegeleiding. Welzijn gaat boven winst, stelt de club.

Jeugdsecretaris Kees Voets geeft aan dat op een plezierige, respectvolle manier met elkaar omgaan, leidt tot een prettige sfeer binnen een team en meer binding met de club. ,,Spelers blijven langer lid en ouders melden zich eerder aan als vrijwilliger. Het wordt fijner op en naast het veld.”

OP DE FOTO (1): Van links naar rechts: Max Dill, Thijs Thomassen en Vic Makelberge. Thijs zet zijn handtekening. 

OP DE FOTO (2): Douwe Habraken ondertekent het contract. Links naast hem zit Thom van den Anker, rechts kijkt Teun van Zon toe. (Foto’s: eigen collectie). 

Douwe Habraken ondertekent het contract. Links naast hem zit Thom van den Anker, rechts kijkt Teun van Zon toe. (Foto's eigen collectie).