Afbeelding
Foto: Pål Jansen

Meer gras en minder hagen om zo geld te besparen

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Nieuws (c) Milieu & Duurzaamheid (c)

Het onderhoud van openbaar groen moet soberder. Dat zou Boxtel op termijn tientallen duizenden euro’s per jaar opleveren. Dit bezuinigingsvoorstel van het college van B en W maakt deel uit van de grote opgave voor de gemeente om te snijden in de kosten.

Dure beplanting van rotondes wil het college laten vervangen door onderhandsarme bloemenmengsels en/of gras. Dit levert wel een soberder beeld op, erkent het dagelijks bestuur van de gemeente. Echter, hierdoor bespaart Boxtel vanaf volgend jaar 18.000 euro per jaar. 

HAGEN

Daarnaast stelt portefeuillehouder Fred van Nistelrooij voor om waar mogelijk hagen in de openbare ruimte weg te halen. Het college noemt deze namelijk ‘erg bewerkelijk in onderhoud en beheer’ vanwege het vele schoffelen, knippen en opruimen van zwerfafval. Hiermee kan Boxtel in 2022 al 22 mille snijden in de kosten. Dit bedrag loopt richting 2025 op naar 35.000 euro per jaar.

OP DE FOTO: De rotonde Munsel is al relatief onderhoudsarm qua beplanting. Al kan het volgens het bezuinigingsvoorstel van het college van B en W nog wel een tandje minder. (Foto’s: Pål Jansen).

Afbeelding