Eliano Graft uit Boxtel mocht zaterdag op het veld staan om de spelers van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord te verwelkomen.
Eliano Graft uit Boxtel mocht zaterdag op het veld staan om de spelers van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord te verwelkomen. Foto: Eigen collectie

What’s Up op woensdag: Eliano Graft

Algemeen Nieuws (c) Sport & Gezondheid (c)

Het was een jongensdroom die uit kwam. De Boxtelse Eliano Graft (9) mocht zaterdagmiddag - met vijf andere kinderen - als vlaggendrager een erehaag vormen bij voetbalclub Feyenoord. De Rotterdammers speelden tegen RKC Waalwijk. Verder dan een gelijkspel kwam de club niet, maar voor Eliano was deze dag er eentje om in te lijsten. 

Hoe kwam je zaterdag in De Kuip terecht? ,,Het was de dag van ‘De Kameraadjes’, de jonge supporters van Feyenoord. Dit betekent dat alle jonge fans die lid zijn van de supportersvereniging gratis naar de wedstrijd mogen. Mama had mij aangemeld als mascotte. Maar ik werd vlaggendrager. Toen de spelers de tunnel uitkwamen, vormde ik samen met vijf andere kinderen een erehaag. De spelers liepen tussen ons door.”

Heb je de wedstrijd ook in het stadion bekeken? ,,Ja, ik zat met mama in vak F. Dat is het familievak. Ik zat op rij 5, stoel 30. En het werd heel laat. Ik lag pas om 22.00 uur in bed.”

Hoe was het? ,,Het was heel leuk. Ik heb de spelers voor de wedstrijd van dichtbij gezien. Ik mocht door corona niet met ze praten. Maar ik kwam wel op tv!”

Hoe komt het dat je als Boxtelaar Feyenoordsupporter bent? ,,Door mama. Zij komt uit Rotterdam. Papa is voor Ajax, maar ik ben voor Feyenoord.” 

Van welke spelers ben je fan? ,,Ik ben fan van Jens Toornstra en Justin Bijlow. Maar ik vind Frenkie de Jong van FC Barcelona en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain ook heel goed.” 

Zit je zelf ook op voetbal? ,,Nee ik speel hockey, al voetbal ik soms wel op het schoolplein. Maar ik ben wel Feyenoordsupporter en iedereen moet voor Feyenoord zijn. Waarom? Omdat het een goede club is. Het stadion is heel mooi en vet en er worden veel liedjes gezongen. ‘Super Feyenoord’ is mijn lievelingslied. Dat draaien ze als de spelers het veld opkomen.” 

Hoe vond je de wedstrijd? ,,Feyenoord heeft goed gespeeld, ook al was de uitslag 2-2. In de blessuretijd van zeven minuten kregen we heel veel kansen. Er werd zelfs bijna vanaf de middellijn gescoord. Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt.” (Foto: eigen collectie).

Heeft uw kind ook iets leuks meegemaakt waar hij of zij over wil vertellen in onze rubriek What’s Up? Laat het ons dan weten. Stuur een mailtje onder vermelding van What’s Up’ naar: bc@brabantscentrum.nl.