De verdediging van MEP probeert de bal uit de achterhoede weg te werken. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Topvermaak tijdens hockeyduels MEP

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Na twee nederlagen op rij sleepten de vrouwen van MEP zondag op de valreep een punt uit het vuur tegen HCAS (2-2). De Boxtelse mannen troffen het herenteam van dezelfde club. Zij klopten in een zinderende partij koploper en gedoodverfde titelkandidaat HCAS met 5-3.

De Boxtelse hockeyvrouwen startten zondag voortvarend tegen hun tegenstander uit Asten. De wil om te winnen resulteerde in een tomeloze inzet. Al na vijf minuten benutte Lenneke Schellekens een strafcorner: 1-0. Het geluk was van korte duur, want snel daarna maakten de gasten uit een strafcorner gelijk.

MEP ontwikkelde een overwicht, maar de snelle counters van HCAS waren levensgevaarlijk. Aan het begin van de tweede helft sloeg Asten toe (1-2). Toen werd duidelijk dat het moeilijk zou worden voor de thuisploeg. De Boxtelse vrouwen voerden de pressie op. De technisch begaafde Isis Willigendael was met enkele solo’s gevaarlijk, maar de uiteindelijke stootkracht ontbrak. Voor het laatste kwart gaf coach Rein Scheenstra zijn ploeg de opdracht om alleen maar lange ballen met de forehand richting tweede paal te sturen. Dat vergrootte de druk aanzienlijk en resulteerde in een slotoffensief waaruit vier strafcorners kwamen. De bal wilde er echter niet in. Een fraaie actie op links van Tessa van der Vleuten stelde Schellekens in de gelegenheid de verdiende gelijkmaker te scoren. Met twee doelpunten was zij net als een week eerder het goudhaantje van MEP. Zondag spelen de Boxtelse vrouwen uit tegen Rosmalen. Dat wordt een moeilijke pot, maar met dezelfde inzet als zondag is een positief resultaat zeker haalbaar.

Afslag 24 oktober in Rosmalen is om 12.45 uur.

TOPDUEL

De mannen van MEP troffen zondag in HCAS een uitstekende tegenstander en pasten zich daaraan aan. Toch begon de wedstrijd dramatisch. In de eerste minuut leverde slecht uitverdedigen een strafcorner tegen op die de gasten benutten: 0-1. Toen na vijf minuten de tweede corner tegen zich aandiende, vreesde het thuispubliek het ergste. Een week eerder had Asten namelijk zes strafcorners binnen geschoten. De bal ging er nu gelukkig niet voor de tweede keer in en er ontwikkelde zich een zinderende partij met hoog niveau hockey van beide kanten.

HCAS zette flink druk, maar daardoor konden de Boxtelse hockeyers messcherp counteren. Sam Verzijden maakte uit een strafcorner gelijk en stelde na een weergaloze solo Boris Langerwerf in staat de thuisploeg voor rust op voorsprong te zetten: 2-1. Keeper Floris Schellekens hield MEP in die fase op de been.

Het werd duidelijk dat de gasten in deze competitie niet gewend waren om op achterstand te komen. Toen Verzijden opnieuw uit een corner scoorde (3-1) was het voor de Astenaren alle hens aan denk en werd hun pressiespel gehaaster. De onvermijdelijke 3-2 viel, maar toen kreeg Paul Sollewijn Gelpke het op zijn heupen. Eerst maakte hij de 4-2. Een prachtige pass van hem gaf zijn ploeg vervolgens de kans op 5-2, maar Asten maakte juist de aansluitingstreffer: 4-3. Vervolgens sloeg Sollewijn Gelpke met een ziedend schot opnieuw toe: 5-3. Het uitzinnige publiek zweepte de Boxtelaren op en werd getrakteerd op een knap staaltje hockey. Bij HCAS sloop de moed der wanhoop in de ploeg en MEP trok de zege op de tot dan toe ongeslagen koploper met vechtlust over de streep.

De scheidsrechters uit een ander district die door de hockeybond voor deze topper waren aangewezen, spraken van een zeldzaam hoog niveau. Manager Freek Langenhoff gaf nog de beste analyse van de wedstrijd en het verschil tussen de ploegen. Volgens hem won de teamgeest van MEP het van de individuele klasse van HCAS. De gastheren waren na afloop uitzinnig van vreugde, maar het is zaak om niet te lang met het hoofd in de wolken te blijven en snel weer met beide benen op de grond te gaan staan. Zondag wacht namelijk de lastige uitwedstrijd tegen Geel Zwart. De afslag op 24 oktober in Veghel is om 14.45 uur.

OP DE FOTO: De verdediging van MEP probeert de bal uit de achterhoede weg te werken. (Foto: Hans Verberk).