Luuk Hobbelen van LSV in een pittig duel met een tegenstander. De kluiten vliegen uit de grond. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LSV buigt achterstand om naar gelijkspel

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Na de off-day van het vorige met 3-0 verloren duel tegen Knegselse Boys had LSV zondag iets recht te zetten. De thuiswedstrijd tegen Dees uit Wintelre leek daarvoor een prima gelegenheid. Aan strijdlust geen gebrek. De gastheren wonnen weliswaar niet te winnen, maar pakten wel een punt.

LSV begon goed, maar na een minuut of twintig zakte het niveau weg. Het middenveld van de tegenstander begon beter te draaien en Dees werd langzamerhand de bovenliggende partij. De overmacht vertaalde zich in de 25e minuut in een doelpunt. De gasten kregen een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. Het schot ging aan iedereen voorbij. Keeper Andrei Tomus verwerkte de inzet nog net voordat de bal over de lijn ging. Maar daar dachten de scheidsrechter en Dees anders over, dus keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Dertien minuten later was het weer raak. Bart van der Struijk kopte een voorzet die de tegenstander vanaf de zijkant gaf in eigen goal: 0-2.

Na rust kwam LSV sterker uit de kleedkamer. In de 59e minuut kwam Lyuboslav Serafimov namens de gastheren aan de bal en schoot deze na een knappe actie vanaf de zijkant op doel. Zijn inzet werd geblokkeerd, maar Job Kruijssen reageerde alert op de afvallende bal: 1-2.

GELIJKMAKER

LSV rook bloed. Het won bijna alle duels. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel dan ook in de 73e minuut. De keeper van de gasten kreeg een bal teruggespeeld en hij schoot de leren knikker op zijn beurt bij spits Maikel van den Heuvel in de voeten. Hij mikte deze feilloos met z’n ‘slechte’ been in de hoek. Niet veel later kreeg invaller Roel Welvaarts de bal mee vanuit de kluts, maar hij werd onderuitgehaald in het strafschopgebied van de tegenstander. De arbiter gaf echter geen penalty.

De elftallen speelden in de laatste minuten ouderwets Engels kick and rush; lange ballen naar voren in de hoop op succes. Aan strijdlust geen gebrek. De gasten kregen nog een kans op de winnende treffer, maar de inzet werd verhinderd door een fraaie tackle van Teun de Jong. Zondag 24 oktober bezoekt LSV Nederwetten. Aftrap is om 14.30 uur.

OP DE FOTO: Luuk Hobbelen van LSV in een pittig duel met een tegenstander. De kluiten vliegen uit de grond. (Foto: Hans Verberk).