De beruchte kruising Kruisbroeksestraat/Ladonkseweg is deze week afgesloten. Er worden aanpassingen gedaan, waardoor het aantal ongelukken moet verminderen.
De beruchte kruising Kruisbroeksestraat/Ladonkseweg is deze week afgesloten. Er worden aanpassingen gedaan, waardoor het aantal ongelukken moet verminderen. Foto: Henk van Weert

Beruchte kruising Kruisbroeksestraat/Ladonkseweg wordt anders ingericht

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Nieuws (c) Boxtel Over Wegen (c)

Het kruispunt Kruisbroeksestraat/Ladonkseweg is deze week afgesloten. De kruising, die volgens oud-wethouder Herman van Wanrooij zo breed is dat ‘er een straaljager op kan landen’, moet veiliger worden.

De gemeente pakt het beruchte punt daarom aan. Daar is 50.000 euro voor naar voren gehaald, geld dat eigenlijk geboekt stond voor 2023.

In de zomer kondigde het college van B en W de klus al aan. Het geheel rode vlak dat het kruispunt vormt, gaat verdwijnen. Daarvoor in de plaats komen op de Ladonkseweg middengeleiders met verkeerszuilen en een oversteekplaats voor voetgangers. De haaientanden blijven daar intact. 

De kruising wordt bovendien ingericht met rode fietsstroken die worden doorgetrokken over de Kruisbroeksestraat. De huidige voorrangssituatie blijft hetzelfde. Oftewel de voertuigen die over de Kruisbroeksestraat het verkeerspunt oprijden, hebben voorrang.

In het verleden zijn ook al aanpassingen gedaan, het asfalt werd bijvoorbeeld opgeruwd om gladheid te voorkomen.

OP DE FOTO: De beruchte kruising Kruisbroeksestraat/Ladonkseweg is deze week afgesloten. Er worden aanpassingen gedaan, waardoor het aantal ongelukken moet verminderen. (Foto: Henk van Weert).