De multifunctionele accommodatie (mfa) in Gemonde krijgt een plek in het gebouw van basisschool Sint-Lambertus. Dorpshuis De Stek gaat deel uitmaken van de mfa. (Foto: Jan Hermens).
De multifunctionele accommodatie (mfa) in Gemonde krijgt een plek in het gebouw van basisschool Sint-Lambertus. Dorpshuis De Stek gaat deel uitmaken van de mfa. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Bouwwerkzaamheden mfa De Stek in Gemonde beginnen

Algemeen Gemonde (c) Nieuws (c)

Bestuursleden zijn er al en ook vrijwilligers om activiteiten op touw te zetten. Maar de Gemondse multifunctionele accommodatie De Stek zelf bestaat nog niet. Daar komt verandering in, want Van Boven Aannemers is dit weekend begonnen met de bouwvoorbereidingen.

De eerste klus is, na het grondwerk en het plaatsen van containers, het bouwen van een nieuwe installatieruimte bij de onderbouw en een nieuwe berging achter de gymzaal. Daarna volgt een herindeling van de onderbouwlokalen van de Lambertusschool en de kinderopvang. Vervolgens bouwt de aannemer een verbinding tussen het huidige kindcentrum (basisschool, BSO en kinderopvang, -red.) en de gymzaal. Aanpassingen aan het buitenterrein maken het karwei compleet. Naar verwachting duren de werkzaamheden ruim een half jaar.

Kinderopvang Berenhuis verhuist naar de achterkant van de school, daar waar nu de kleuterklassen gevestigd zijn. De groepen van de basisschool blijven gevestigd op de begane grond en de bovenverdieping. De voor- en naschoolse opvang van de Bolderburen blijft op de huidige plek. In de nieuwbouw komt de ingang en huiskamer met bar en keuken van het dorpshuis. Verder gaat het dorpshuis gebruikmaken van het huidige lokaal van de kinderopvang, de gymzaal en multifunctionele ruimten in het schoolgebouw.

INFORMATIEAVOND

Gemondenaren die meer willen weten over het project, kunnen dinsdag 23 november om 20.00 uur terecht in de gymzaal bij de Lambertusschool. Daar houdt het bestuur van De Stek samen met de gemeente Sint-Michielsgestel en Kindcentrum Montis een informatiebijeenkomst.

OP DE FOTO: De multifunctionele accommodatie (mfa) in Gemonde krijgt een plek in het gebouw van basisschool Sint-Lambertus. Dorpshuis De Stek gaat deel uitmaken van de mfa. (Foto: Jan Hermens).