Wethouder en dorpsreus Jas
heropenen de Rechterstraat


Samen met reus Jas de Keistamper, die volgens de legende de Rechterstraat aan het einde van de veertiende eeuw voor het eerst verhardde, heropent wethouder Fred van Nistelrooij vrijdagochtend 22 oktober de vernieuwde winkelstraat. 

De feestelijke plechtigheid die om 11.00 uur van start gaat, moest door uiteenlopende omstandigheden al enkele keren worden uitgesteld. Maar eindelijk is het zover dat het in de eerste helft van dit jaar uitgevoerde herinrichtingsproject kan worden afgesloten. Alhoewel... nog niet helemaal. De ronde plaquettes die bij de toegangen van het centrum moeten worden geplaatst in de natuurstenen bestrating met de tekst Boxtel Binnen De Bruggen zullen eind volgende week nog niet op hun plek liggen, zo is de verwachting. 

Reus Jas liet aan de redactie van deze krant weten dat hij ernaar uitziet om voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis aachter zunne groten donkere wolluk uit te komen. Dat de stratenmakersgigant daarbij van zich laten horen, staat bij voorbaat vast.