Kinderen en belangstellenden uit de buurt bezoeken minibosje Kampini aan de Robert Schumanlaan. (Foto: IVN Brabant).
Kinderen en belangstellenden uit de buurt bezoeken minibosje Kampini aan de Robert Schumanlaan. (Foto: IVN Brabant). Foto: IVN Brabant

LEERLINGEN KRIJGEN BUITENLES IN BOSJE

Op zoek naar spinnetjes en torren in Kampini

Leerlingen van basisschool De Vorsenpoel en bezoekertjes van kinderopvang Kindertuin kregen gisteren buiten les in minibos Kampini aan de Robert Schumanlaan in Boxtel-Oost. Buurtbewoners waren eveneens welkom. IVN Brabant, groenbedrijf idverde NL, Transitie Boxtel en de gemeente verzorgden de dag vanwege de lokale Duurzame Week.

IVN Brabant liet de jeugd op een speelse manier kennismaken met de verschillende minibosbewoners door middel van zoek- en doe-opdrachten. De kinderen deden hier enthousiast aan mee. Voorzien van loeppotjes speurden ze naar spinnetjes, torretjes en mugjes. ,,Het leukste vond ik dat ik mijn eigen lievelingsboom een naam mocht geven”, aldus één van de kinderen. De deelnemers mochten tevens zaadbommen maken. Die leveren met een beetje geluk volgend jaar bloemen en planten op. De docenten kregen een goed beeld van hoe zij tiny forest Kampini kunnen benutten in hun lessen.

TENNISBAAN

Eind oktober vorig jaar werden de boompjes aangeplant. Inmiddels is het groen meer dan manshoog. Er ontstaat een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Ecologen Jeffrey Raymakers en Arjan Schoenmakers vertelden de buurtbewoners over de bomen en struiken die in Kampini geplant zijn, over biodiversiteit en diersoorten die baat hebben bij het groen. ,,Mooi om te zien hoe hard dat bosje in een jaar al gegroeid is”, aldus een buurman.