Essche Bridgeclub viert lustrum niet zonder zorgen


RENS VAN DEN ELSEN

De Essche Bridgeclub staat vandaag, donderdag 14 oktober, stil bij haar dertigjarig bestaan. De leden begonnen vanmiddag aan een zogeheten scrabble-bridgedrive, waarbij een hapje en een drankje niet ontbraken. ,,De kaarters worden goed verwend", gaf bestuurslid Willem Wonnink eerder deze week aan.

Het zesde lustrumfeest moest eigenlijk al in september worden gevierd, maar werd vanwege alle coronabeperkingen die toen golden, naar oktober verplaatst. 

Tijdens de scrabble-bridgedrive verdienen de veertien deelnemende paren per spel een letter. Hiermee kan een zin gemaakt worden. Aan het einde van het toernooi, naar verwachting tegen 22.00 uur, wordt gekeken wie de langste zin heeft gevormd. De top drie krijgt extra percentages bovenop de eindscores. 

TOEKOMST

Wonnink maakt zich nog wel zorgen over de toekomst van de club: ,,De gemiddelde leeftijd is hoog en ook het aantal leden schurkt tegen het minimale. Als er nu nog een paar afvallen, wordt het lastig om nog goede bridgedrives te organiseren."

Ook qua kosten wordt het lastig als het aantal leden verder daalt, zegt het bestuurslid. ,,We betalen namelijk ook huur voor de ruimte waar we wekelijks spelen. Nieuwe leden zijn dan ook altijd welkom. Enerzijds natuurlijk om de vereniging overeind te houden, maar anderzijds ook omdat het gewoon een gezellige groep is."

KANTINE DENNENOORD

Wie mee wil doen kan wekelijks op donderdag terecht op de vaste speellocatie, de kantine van recreatiepark Dennenoord aan de Dennendreef in Boxtel. Geïnteresseerden kunnen enkele keren vrijblijvend meedoen om sfeer te proeven. Stuur hiervoor een e-mail naar: willem.wonnink190@kpnmail.nl.