Essche Boys komt snelle achterstand niet te boven

Al na achttien seconden keek Essche Boys zondag tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg speelde in Ammerzoden op kunstgras tegen Jan van Arckel.

Een lange bal van achteruit bracht de verdediging van de gasten in de problemen, waardoor de eerste treffer al vlak na het beginsignaal viel. De blauwwitten begonnen prompt feller te spelen en creƫerden meerdere kansen maar die leverden geen doelpunten op.

NEGENTIGSTE MINUUT

Na rust was het spelbeeld anders. De Esschenaren verloren de grip op de wedstrijd en werden slordiger. De thuisploeg kwam juist sterker in zijn spel en controleerde de partij. Maar de gastheren waren nauwelijks gevaarlijk. Pas in de negentigste minuut veranderde de stand. Essche Boys verspeelde de bal voorin door een overtreding van de tegenstander. De verdediging van de bezoekers lag open waardoor Jan van Arckel opnieuw kon scoren. Hier bleef het bij. Zondag 17 oktober speelt Essche Boys thuis tegen Buren, de aftrap is om 14.00 uur.

Na afloop van die wedstrijd is het hoe dan ook feest, of de thuisploeg nu wint of verliest. Er staat namelijk het zogeheten 'Disco Oktoberfest' op het programma. Tijdens de derde helft is de Essche kantine dus in Duitse sferen...