Afbeelding
Foto:

Boxtheater schenkt kaartjes aan Voedselbank

RENS VAN DEN ELSEN


Toneelclub Boxtheater schenkt deze week een aantal vrijkaarten aan cliënten van de Voedselbank. Zij mogen gratis naar de voorstelling Sepia die vandaag in première gaat. Het gebaar komt tot stand in samenwerking met stichting BELL.

BELL, opgericht om de toetreding van Esch tot de gemeente Boxtel feestelijk te vieren, zag zich door alle coronamaatregelen genoodzaakt om op een andere manier inwoners uit de vier kernen kennis met elkaar te laten maken. In plaats van een groot evenement, is nu gekozen om verschillende doelgroepen apart te bedienen, armlastige gezinnen zijn er daar een van. Later dit jaar volgen er nog acties voor kinderen en ouderen. 

MOOI GEBAAR

De cliënten van de Voedselbank krijgen in de laatste maanden van het jaar vaak extra voedingsmiddelen toegestopt, meestal in het kader van de kerstgedachte. Voorzitter Ab Gillhaus van de Voedselbank vindt dat een mooi gebaar, maar kan de vrijkaartjes voor de voorstellingen van de theatervereniging ook erg waarderen: ,,Zoiets krijgen onze cliënten eigenlijk nooit. Een lekker avondje uit is ook wel eens fijn. Erg mooi dat Boxtheater en stichting BELL aan ons hebben gedacht."

Door middel van een voucher die bij het wekelijkse pakket zit, kunnen de cliënten per bon twee kaarten reserveren voor een van de voorstellingen. Die vinden plaats op donderdag 14, vrijdag 15, donderdag 21, vrijdagen 22 en 29 en zaterdag 30 oktober en vrijdag 5 en zaterdag 6 november. De speeldata 15 en 22 oktober en 6 november zijn al uitverkocht.