Habo '95 uit Boekel maakte in de Liempdse sporthal Pius X geen schijn van kans tegen de in het rood spelende handbalsters van het Boxtelse HCB '92. (Foto: Hans Verberk).
Habo '95 uit Boekel maakte in de Liempdse sporthal Pius X geen schijn van kans tegen de in het rood spelende handbalsters van het Boxtelse HCB '92. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HABO '95 UIT BOEKEL BUIGT OP VREEMDE GROND DIEP VOOR BOXTELSE PLOEG


Ruime winst voor handbalsters HCB '92 in Pius X

De handbalsters van HCB ’92 wonnen zondag in de Liempdse sporthal Pius X met overmacht van Habo ’95 3 uit Boekel. De thuisploeg blikte na afloop tevreden terug op een goed gespeelde wedstrijd én op de eindstand: 25-11.

De Boxtelse verdediging stond in de beginfase niet goed waardoor HCB ’92 aan de noodrem moest trekken. De penalty die Boekel mocht nemen, betekende de openingstreffer. Het antwoord kwam vrij snel van Anouk Schellekens die vanuit de opbouw de bal in de kruising schoot en de Boxtelse vrouwen langszij bracht.

De teams waren aan elkaar gewaagd en het ging de eerste helft gelijk op. Boekel profiteerde van de fouten in de Boxtelse verdediging en kwam op lichte voorsprong. Annemarie Sens startte vanuit de opbouw in en plaatste de bal hoog in de hoek zodat HCB ’92 aansluiting vond. Beide teams hadden acht punten op de teller staan toen de pauze aanbrak.

SNEL AANVALLEN

Na rust werden de tips van HCB-coach Anita van Rooij goed opgevolgd: snel aanvallen en de ruimte zoeken door de cirkelloopster. Door het goede samenspel kon er vanuit beide hoeken gescoord worden door Alisha de Wit en Gitte Vanhout. Ook lag er ruimte om de cirkelloopster aan te spelen en kon Veerle van Abeelen afronden zodat HCB ’92 kon uitlopen naar 13-9.

Vervolgens onderschepte Lieke van Rooij de bal en kon met een mooie lob de Boekelse doelvrouw verschalken. Liza van Rooij pikte ook haar doelpunt mee vanaf de cirkel en Boxtel liep uit naar 18-9. In de verdediging werd er goed samengewerkt en goede rugdekking gegeven zodat doelvrouw Manon Foolen niet gepasseerd werd door Habo ’95.

In de slotfase liep de thuisploeg uit dankzij diverse puike aanvallen en werd makkelijk de vrije speelster gevonden voor de afronding.

Uitslagen afgelopen weekeinde

DA1: HCB '92 - HVM        9-20

DS1: HCB '92 – Habo '95        25-11

HA1: VHC '13 - Zephyr/HCB '92        17-9


Programma zondag 17 oktober

HA1: Z./HCB '92 - Apollo        (Schijndel) 10.30

DC1: Blauw Wit – HCB '92        ('s-Bosch) 11.00

DA1: Desk – HCB '92        (Waalwijk) 13.55

p Habo '95 uit Boekel maakte in de Liempdse sporthal Pius X geen schijn van kans tegen de in het rood spelende handbalsters van het Boxtelse HCB '92. (Foto: Hans Verberk).