Het team van het jubilerende Verhees Products. Vooraan: Rogier Biekens en Sylvie Adriaans. Achteraan (vlnr): Stijn van Abeelen, Mark Biemans, Nick van Oorschot, Wilbert Biemans en Tim van Oorschot. (Foto: eigen collectie).
Het team van het jubilerende Verhees Products. Vooraan: Rogier Biekens en Sylvie Adriaans. Achteraan (vlnr): Stijn van Abeelen, Mark Biemans, Nick van Oorschot, Wilbert Biemans en Tim van Oorschot. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

ROGIER BIEKENS IN ZIJN NOPJES MET VERHEES PRODUCTS

Kunststof recyclen voor duurzaamheid

ADVERTORIAL

Verhees Products is nu vijf jaar in handen van Liempdenaar Rogier Biekens, tevens eigenaar van hoveniersbedrijf Hollandia Groengroep aan het Lagevoortsebos. Verhees, dat zich bezighoudt met het (her)inrichten van de openbare ruimte met duurzame oplossingen en gerecyclede materialen, is sinds begin september partner van NL Greenlabel. Dat is een breed netwerk van organisaties die zich actief inzetten om de leefomgeving groener, gezonder en klimaatadaptiever te maken.

Samen werken de partners van NL Greenlabel hard aan een biodivers Nederland waarin mens en natuur in balans zijn. Het netwerk werd tien jaar geleden opgericht door groenvisionair en tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing en tv-presentator Lodewijk Hoekstra. ,,Een groene buitenruimte met aandacht voor biodiversiteit en klimaat past perfect bij de kernwaarden en doelen van Verhees Products", meldt Biekens.

Hij vervolgt: ,,We zijn dan ook trots dat we zijn aangesloten bij dit groene initiatief. Bij de ontwikkeling van de buitenruimte worden vaak ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid gesteld, zo ook door ons. Dankzij advies en labeling helpt NL Greenlabel om deze doelen gedurende het proces te realiseren en te borgen. Daarnaast zorgt de verbinding met andere organisaties voor meer innovatiekracht. Als partners kunnen we veel voor elkaar betekenen en samenwerken aan een duurzamere wereld."

OP ZOEK NAAR ACACIAHOUT

Verhees Products werd in 1996 opgericht door de inmiddels zeventigjarige André Verhees. Hij was in Hongarije op zoek naar duurzaam acaciahout voor palen en bordjes. Omdat hij geen zekerheid kon krijgen over een constante aanvoer, ging hij op zoek een duurzaam alternatief. Dat werd gerecycled kunststof dat zelf ook weer hergebruikt kan worden. Het wordt gebruikt voor onder andere straatmeubilair, bloembakken, afzetpalen in het verkeer, routepalen en pictogrammen. Ook omvat het assortiment een complete uitrusting voor toeristische bewegwijzering van fiets-, wandel en mountainbikeroutes. Het bedrijf levert van Noord-België tot aan de Waddeneilanden. 

Het zijn de eenlingen die het bedrijf maken, is de overtuiging van oprichter Verhees. ,,En die eenling ben ik zelf. Ik ben nu zeventig en ben wel zover dat ik dat durf te zeggen. Ik heb er heel veel voor moeten doen, ik was altijd hard aan het werk én had de juiste mensen om mij heen. Mede daardoor heb ik iets moois kunnen opbouwen. Onze kracht zit ‘m in klantvriendelijkheid, snelheid en communicatie. Communicatie is het állerbelangrijkste. Het geven van advies en samen komen tot praktische toepassingen van gerecycled kunststof, is tot de dag van vandaag nog steeds één van de sterke punten van het bedrijf.”

Na jarenlang hard gewerkt te hebben, gaf Verhees het stokje over aan Liempdenaar Biekens. ,,Rogier en ik werkten al jaren samen. Ik dacht: ik bel hem gewoon op en ik vraag of hij interesse heeft." Dat was niet aan dovemansoren gericht. ,,Ik heb mijn bedrijf met een heel goed gevoel aan Rogier overgedragen."

Biekens deelt de passie van Verhees. ,,Frisse lucht in mijn gezicht, groene bladeren boven mijn hoofd en ruwe aarde onder mijn voeten. Dan ben ik op mijn best. Als echt buitenmens ben ik niets liever dan in de natuur", zegt de Liempdse ondernemer. Buitenruimtes mooier, groener en duurzamer maken; dat is zijn missie. ,,Nee bestaat niet, ik denk alleen in mogelijkheden. De producten van Verhees vormen een mooie aanvulling op mijn andere bedrijf: Hollandia Groengroep. Ik ben blij met het vertrouwen van André en de kans die hij mij gaf." 

Zijn ambitie is om Verhees Products te laten groeien en bloeien. ,,We leveren inmiddels ook al in Duitsland en Italië en bieden we nog meer duurzame materialen. Naast gerecycled kunststof kiezen klanten ook steeds vaker voor gecertificeerd hout, onderhoudsvrij beton, metaal, rubber en bio based producten. De mogelijkheden zijn oneindig.”