TAL VAN ACTIVITEITEN TRANSITIE BOXTEL

Duurzame Week wil mensen bewust maken

De Duurzame Week beleeft momenteel zijn zevende editie in Boxtel. Gisteravond vond in gemeenschapshuis De Rots een discussieavond plaats over kringlooplandbouw. 

Leden van boerenorganisatie ZLTO en Transitie Boxtel gingen er in gesprek met onderzoeker Anton Nigten en projectbegeleider Marijke Kuipers uit Wageningen. 's Middags werd in het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat een extra Repair CafĂ© gehouden waar mensen defecte apparaten konden laten repareren. Overdag konden zowel schoolkinderen als buurtbewoners een kijkje nemen in het vorig jaar geopende tiny forest Kampini aan de Robert Schumanlaan. 

De Duurzame Week is een initiatief van Transitie Boxtel en wordt gehouden in nauwe samenwerking met de gemeente. Het activiteitenprogramma startte maandag met het bekijken van geveltuintjes in het centrum van Boxtel. Een dag later gaven enkele leden van Transitie Boxtel gastlessen in de groepen acht van de basisscholen De Beemden, De Spelelier, De Vorsenpoel en Sint-Petrus. Op die laatste locatie ging de redactie een kijkje nemen en de weerslag is te lezen in de jeugdrubriek What's Up op pagina 2. 

De lokale afdeling van PvdA-GroenLinks houdt vanavond een discussieavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Hierin wordt besproken of bezuinigen en bouwen aan een duurzame samenleving wel samengaan. 

ECO-PLANTSOENEN

Als afsluiting kunnen inwoners zondag 17 oktober kennismaken met eco-plantsoenen in de wijk Boxtel-Oost onder leiding van bioloog Kees Margry. Kijk voor meer informatie op www.transitieboxtel.nl.