Malai Thai.
Malai Thai. Foto: Pål Jansen

Dieven namen zelfs de loempia’s mee van Malai Thai

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Inbrekers hebben dinsdag in de vroege ochtend geld, goederen en een bestelbus gestolen in en bij restaurant Malai Thai aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. De bestelbus, laptops, een koffiemolen, een opengerukte geldla, vlees, vis, een grote gereedschapskist met alles erop en eraan... Zelfs de loempia’s bleken gestolen.

Hoewel het verzekeringswerk is, zijn de ondernemers geschokt en verbaasd over de diefstal. Dat met name hun horecabedrijf getroffen wordt in tijden van corona, vinden zij moeilijk te verkroppen. Het kost een hoop tijd en energie om de schade op te lossen.

De criminelen hebben waarschijnlijk het bestelbusje gebruikt om hun buit mee te nemen. De koffiebonen werden nog aangetroffen nabij rivier de Dommel. 

Rond hetzelfde moment, in de nacht van maandag op dinsdag, werd ook bij de winkel Toko Boxtel aan de Rechterstraat een inbraakpoging gedaan. Daar bleef het echter bij wat schade aan de deur. De politie heeft in beide gevallen de aangifte van de ondernemers opgenomen en een onderzoek naar de inbraak(poging) ingesteld.

Getuigen die tijdens de inbraak of misschien de dagen erna iets hebben gezien (op het grijze bestelbusje staat groot het logo van Malai Thai), kunnen zich bij de politie melden via 0900-88 44  of Meld Misdaad Anoniem: 0800-70 00. (Foto: Pål Jansen).