Lichtjestocht Munsel, 2018.
Lichtjestocht Munsel, 2018. Foto: Daisy Renders

Liempdenaren herdenken overledenen

Algemeen Liempde (c) Nieuws (c)

Het is een katholieke traditie dat op Allerzielen de parochianen worden herdacht die in het afgelopen jaar zijn overleden. Zo ook in de Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde. Maar ook nabestaanden die een overleden dierbare willen herdenken die geen kerkelijke uitvaart heeft gehad, zijn welkom tijdens de stemmige avond op dinsdag 2 november om 19.00 uur in het gebedshuis.

De organiserende Heilig Hartparochie roept mensen op om naam en sterfdatum van de te herdenken persoon door te geven via e-mail: info@heilighartparochie.nl. Dat kan tot en met zondag 24 oktober, dit in verband met de voorbereidingen.

KAARSJE

Tijdens de viering wordt de naam van de overledene genoemd. Eén of twee nabestaanden van de gestorvene worden naar voren geroepen om een kaarsje aan te steken. Ook staan er vazen waar de bezoekers onverpakte bloemen in mogen plaatsen. Als alle kaarsje branden, worden de overige aanwezigen uitgenodigd om ook een bloem in de vaas te komen zetten.

GEDACHTENISPRENTJE

Alle voorgelezen namen komen op een gedachtenisprentje dat de mensen meekrijgen. Ook de kaars mogen zij na de dienst mee naar huis nemen, aangeboden door de parochie in samenwerking met Willemijn Bax uitvaartzorg. 

Na de dienst biedt Carla Saris Uitvaartbegeleiding een kopje koffie of thee aan in Hét Groethuis dat naast de kerk ligt aan de Dorpsstraat 34a. (Foto: Daisy Renders).