Als het budget voor Meewerkend Boxtel verdwijnt, is er geen geld meer voor zulke promotieborden. (Foto: Peter de Koning).
Als het budget voor Meewerkend Boxtel verdwijnt, is er geen geld meer voor zulke promotieborden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Minder promotie voor merk ‘Meewerkend Boxtel’

Algemeen Nieuws (c)

Burgemeester Ronald van Meygaarden vindt dat de gehele ambtelijke organisatie doordrenkt moet zijn van de werkmethode Meewerkend Boxtel. Daarom vindt hij dat er bespaard kan worden op het jaarlijkse werkbudget van 25.000 euro. Hierdoor wordt het merk wel minder zichtbaar.

De slogan Meewerkend Boxtel die voormalig burgemeester van Boxtel Mark Buijs introduceerde, doelt op het stimuleren van burgerinitiatieven. Ideeën en wensen vanuit de bevolking moesten voortaan leidend zijn bij de planning en uitvoering van het lokale overheidsbeleid. 

Wijkmakelaars spelen een belangrijke rol in de werkwijze. Zij zijn immers de schakel tussen burgers en gemeente. Consequentie van de bezuiniging is volgens B en W dat Meewerkend Boxtel minder zichtbaar wordt, omdat er geen geld meer is voor promotie.

Inspraak van inwoners heeft alles met Meewerkend Boxtel te maken. Het potje participatie willen B en W ook afromen. Daar mag jaarlijks 19.000 euro minder aan uitgegeven worden als dit aan het dagelijks bestuur van de gemeente ligt. Er blijft dan op jaarbasis tachtig mille over.