De mensen die de afgelopen bij AV Marvel trainden voor de Eindhovense marathon poseerden maandagavond in het clubhuis van de Boxtelse atletiekvereniging.
De mensen die de afgelopen bij AV Marvel trainden voor de Eindhovense marathon poseerden maandagavond in het clubhuis van de Boxtelse atletiekvereniging. Foto: Hans Verberk

Deelnemers Run to the Start halen finish Eindhovense marathon

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel kan terugkijken op een succesvol en sportief weekend in Eindhoven. Daar sloten de atleten van Run to the Start het hardloopproject af met de deelname aan de marathon.

Thomas Mauriks liep een tijd van 49.28 op de tien kilometer. In de halve marathon was de beste tijd voor Rens van den Langenberg die de 21,1 kilometer in 1.37,10 aflegde. De hele afstand, 42,195 kilometer was een prooi voor Remco Ennemee die er 3 uur en 43 minuten over deed om de route te voltooien.

Trainer Angela Mensink is trots op alle lopers. Van de 26 Run to the Start-deelnemers liepen veertien een persoonlijk record. Voor een aantal van hen was het hun eerste halve of hele marathon. Toch haalden ze allemaal de eindstreep. 

KILOMETERS

Maandagavond vond de afsluiting van het project plaats en werden de lopers in het zonnetje gezet. De dertien weken training heeft voor iedereen zijn of haar vruchten afgeworpen, waarbij zelfs tijdens vakanties de nodige kilometers werden gemaakt. Dat zorgde voor betere resultaten en een groter vertrouwen. 

Een paar deelnemers moeten de komende weken nog aan de bak tijdens andere marathons. Thomas Mauriks, Eric van den Langenberg en Marcel de Beer zijn actief in Amsterdam en Bas van de Burgt loopt de hardloopwedstrijd van Rotterdam.

OP DE FOTO: Alle deelnemers aan Run to the Start werden maandagavond in het zonnetje gezet. (Foto: Hans Verberk).