Still uit de film L.A. Confidential die regisseur Curtis Hanson in 1997 lanceerde.
Still uit de film L.A. Confidential die regisseur Curtis Hanson in 1997 lanceerde. Foto: eigen collectie

Misdaaddrama LA Confidential in FilmPodiumScopia

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Een misdaaddrama dat op alle niveaus klopt en daarom hoog genoteerd staat op lijstjes met favoriete films van cinefielen. Dat is L.A. Confidential. Deze ‘must see’ wordt maandag 25 oktober vanaf 20.15 uur vertoond door FilmPodiumScopia in het Muziekhuis aan de Passage Riche.

Deze Amerikaanse verfilming van de roman van James Ellroy draagt als Nederlandse titel Strikt Vertrouwelijk. De kijker wordt meegezogen in een meeslepend verhaal over een corrupt politiekorps en de glamour van Hollywood in de jaren vijftig. L.A. Confidential kreeg negen Oscarnominaties waarvan er twee verzilverd werden. 

,,In deze intelligente thriller raakt de fantastische cast met onder meer Kevin Spacey, Russel Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger en Danny DeVito steeds dieper verstrikt in een web met allerlei geheimen, jaloezie en corruptie”, weet Wim van Liempt die voorafgaand aan de vertoning een korte inleiding verzorgt. Samen met Jos Vervoort is Van Liempt gangmaker van FilmPodiumScopia.

Kaartjes voor de filmvertoning kosten 7,50 euro per stuk en zijn alléén vooraf te koop. Dat kan online via www.podiumboxtel.nl of bij de twee verkooppunten: cadeauwinkel Hebbes (Markt) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). Aan de zaal zijn op de avond zelf géén entreebewijzen te koop. Bezoekers dienen bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen.