Twee voetballers in duel om de bal. De speler van BZS (rechts) probeert zijn tegenstander van RKSV Boxtel af te weren. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Boxtel en Beusichem blijven op gelijkspel steken

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Twee ploegen die er alles aan wilden doen om de eerste competitiepunten binnen te halen. Zowel gastheer RKSV Boxtel als BZS uit Beusichem was er veel aan gelegen om de hatelijke nul op de ranglijst van de vierde klasse achter zich te laten in sportpark Munsel. De elftallen deelden de punten: 1-1.

Toch leek BZS al meteen bij de aftrap geen genoegen te nemen met een eventuele remise. De Boxtelse verdediging zag een inzet voorlangs gaan. In het eerste halfuur verliep het spel hoofdzakelijk rommelig, met veel balverlies aan beide kanten. Hierna kwam er iets meer rust in het spel van de rood-witten en creëerden zij een licht overwicht met meer balbezit.

Beide ploegen kregen wat kansjes, maar kwamen niet tot scoren. Misschien uit angst om de eerste treffer tegen te krijgen. Dat overkwam de thuisploeg. Vlak voor rust kwam een lange bal van achteruit. In het rechtstreekse duel dat daarop volgde, werd Gerben van Boxtel lang vastgehouden door zijn tegenstander: het viel de de scheidsrechter niet op. Een Beusichemse speler passeerde de Boxtelse defensie waarna de 0-1 in de verre hoek werd binnen geschoten. Geen fijne stand om te gaan rusten, maar Boxtel wist wat het te doen stond.

HOOP GLOORT

Dat scheidsrechter Copper niet zijn beste wedstrijd floot, bleek na een aantal minuten in de tweede helft. Een BZS’er nam de bal met de hand mee, waarna zijn inzet via de lat van het Boxtelse doel terug het veld in kwam. Vrijwel meteen hierna was er geel voor Boxtelaar Lars Timmers, na aanmerkingen op de arbitrage.

Na een uur kreeg Boxtel toch loon naar werken. Via een mooie steekpass vond Raul Gomez Sanchez zijn medespeler Stijn van der Steen. Die maakte goed gebruik van zijn snelheid en passeerde de Beusichemse keeper, eveneens in de verre hoek: 1-1. Hierdoor gloorde er weer hoop bij de gastheren.

Na 75 minuten veerden de supporters van de thuisploeg nog een keer op toen Ramon Mulder goed doorkwam op rechts. Hij legde de bal op een presenteerblaadje voor Valentijn Waals, die echter van dichtbij overschoot. In de slotminuten was er wederom een curieus arbitraal momentje, toen een bal van Luc van Weert in het zestienmetergebied door een verdediger met de hand werd gecorrigeerd. De thuisploeg claimde een penalty, maar scheidsrechter Copper, die er bovenop stond, wuifde die weg. Niet lang hierna hield hij het voor gezien.

Zondag 17 oktober speelt Boxtel tegen VCB in Biezenmortel. De aftrap is om 14.30 uur.

OP DE FOTO: Twee voetballers in duel om de bal. De speler van BZS (rechts) probeert zijn tegenstander van RKSV Boxtel af te weren. (Foto: Hans Verberk).