Boris Langerwerf (rood shirt) in duel met een speler van De Hopbel. De Boxtelaar leek de bevrijdende treffer te scoren, maar die werd afgekeurd. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

MEP-mannen winnen in Schijndel met ondergrenshockey

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

In een dramatisch slechte wedstrijd klopten de hockeyers van MEP zondag buurman De Hopbel in Schijndel: 2-4. Het vrouwenteam van de Boxtelse club is na een hoopvolle competitiestart in het rechterrijtje beland door opnieuw nipt te verliezen (3-2). Deze keer trok Geldrop aan het langste eind.

Slechte wedstrijden winnen is het verschil van MEP nu en MEP in afgelopen seizoenen. In Schijndel werd van beide kanten fout op fout gestapeld. Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd het aanzien niet waard. ‘Ondergrenshockey’ noemde coach Jaro van Eekelen het. Passes waren onzuiver, ballen werden slecht gestopt en het was enorm rommelig.

De Boxtelaren hadden wel iets meer hockey in de ploeg en kregen ook de beste kansen. In het tweede kwart kwam MEP via een tip-in van Jens van Leuken op 0-1. Sam Verzijden verzilverde een strafcorner en er leek geen vuiltje aan de lucht.

ONZEKERHEID

Een volkomen onterechte strafbal bracht De Hopbel weer in de wedstrijd en onzekerheid sloop in de Boxtelse gelederen. Ook toen Verzijden de tweede corner verzilverde, gaf dat niet de broodnodige lucht. De Hopbel forceerde opnieuw de aansluitingstreffer en de angst voor de gelijkmaker sloop in het spel van de gasten.

Boris Langerwerf haalde vernietigend uit op de rand van de cirkel en leek de bevrijdende treffer te scoren. Volgens de arbitrage was de bal buiten de cirkel geschoten. De individuele klasse van aanvoerder Gijs de Wild bracht uiteindelijk redding voor de bezoekers uit Boxtel. Na een prachtig actie liet hij met een fraai backhandschot in de hoek de Schijndelse keeper kansloos: 2-4.

Al met al was het een wedstrijd om snel te vergeten. Zondag 17 oktober komt de ongeslagen koploper HCAS uit Asten-Someren naar sportpark Molenwijk. Dat wordt een heel ander potje. Afslag in Boxtel is om 14.45 uur.

AFSPRAKEN NIET NAKOMEN

MEP-coach Rein Scheenstra maakte zondag duidelijke afspraken met zijn hockeysters, maar die werden niet nagekomen. De Boxtelse ploeg zat niet in de wedstrijd en moest ook nog eens lijdzaam toezien hoe een onterecht doelpunt werd goedgekeurd. In het tweede kwart maakte Lenneke Schellekens via een tip-in de gelijkmaker, maar kort na rust kwam MEP door een strafbal weer op achterstand. De Boxtelse vrouwen zetten nu wel druk en het was opnieuw Schellekens die de gelijkmaker scoorde.

Geldrop kwam echter andermaal op voorsprong en weer waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Kansen waren er zeker, maar de scherpte ontbrak.

Coach Scheenstra vond het geen sterke wedstrijd van Boxtelse kant. Zondag 17 oktober hoopt hij in de thuiswedstrijd, waarin wordt aangetreden tegen Asten, op een ommekeer. Afslag in Molenwijk om 12.45 uur.