De winnaars op de diverse onderdelen van het koningschieten dat handboogschutterij L'Union Boxtel zondag in haar clubaccommodatie aan de Molenwijkseweg hield. V.l.n.r. Henk Jegers, Jelt van de Langenberg, Meike van Oss, Adrie van de Langenberg, Martijn van den Broek, Marchel Kluijtmans en op de voorgrond Frans Kluijtmans.
De winnaars op de diverse onderdelen van het koningschieten dat handboogschutterij L'Union Boxtel zondag in haar clubaccommodatie aan de Molenwijkseweg hield. V.l.n.r. Henk Jegers, Jelt van de Langenberg, Meike van Oss, Adrie van de Langenberg, Martijn van den Broek, Marchel Kluijtmans en op de voorgrond Frans Kluijtmans. Foto: eigen collectie

Martijn van den Broek wint koningschieten L’Union Boxtel

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Martijn van den Broek is zondag voor de derde keer clubkampioen van handboogschutterij L’Union Boxtel geworden. Met een score van 549 pnt uit zestig schoten bleef hij Adrie van de Langenberg uiteindelijk twee puntjes voor tijdens het koningschieten.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Van de Langenberg de titel zou opeisen, het grootste deel van de wedstrijd op 25 meter ging hij aan de leiding in het klassement. Na vijftig pijlen had de schutter nog een voorsprong van drie punten op Van den Broek. In het laatste deel van de finaleronde over tien schoten moest Van de Langenberg, die de afgelopen weken werd geplaagd door blessures, zijn meerdere erkennen in de 25 jaar jongere opponent. Van den Broek mag zich een jaar lang koning van L’Union Boxtel noemen. Op de derde plaats eindigde Henk Jegers met 532 punten.

Hoewel niet fit, bleek Meike van Oss de beste bij de vrouwen met 413 punten. Zij werd in de doelen aan de Molenwijkseweg uitgeroepen tot koningin van de Boxtelse handboogschutterij. Junior Jelt van de Langenberg was met 456 punten over vijftig schoten oppermachtig in zijn klasse. Tweede werd daar Senn Steenbakkers (375 punten). Bij de compoundschutters was Marchel Kluijtmans de beste met 456 punten in vijftig schoten.