Rugbyers Ducks pakken koppositie

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De rugbyers van Ducks/Oysters deden in de thuiswedstrijd tegen Bokkenrijders Roermond zondag goede zaken. Door met 33-5 een duidelijke overwinning op te eisen, namen zij de koppositie in de competitie over van de Limburgers.

In de eerste fase van het duel had Ducks/Oysters het betere van het spel. Dit resulteerde al snel in een eerste try van topscoorder Stijn van de Loo. Toen kort hierna flanker Max van der Vleuten er een tweede try aan toevoegde en Wouter Puts de conversies benutte stond er een 14-0 voorsprong op het scorebord. De bezoekers liepen achter de feiten aan en deze voorsprong was tevens de ruststand.

Kort na de rust liet Ducks/Oysters zien dat het ook sterker was in de scrum. Die werd op vijf meter van de Limburgse try-lijn omgezet in een push over try. De scrum van Bokkenrijders werd compleet teruggeduwd en Luz Brandt was degene die de ovale bal in het try-gebied drukte: 21-0.

TE HAASTIG SPEL

Hierna liet Bokkenrijders zien dat de ploeg op dat moment niet voor niets koploper was. Een mooie lijnaanval werd knap omgezet in een try. Voor de moraal was het echter minder dat de makkelijke conversie recht voor de palen werd gemist: 21-5.

Het laatste deel van de wedstrijd was weer duidelijk voor de thuisploeg. De bezoekers werden vast gezet op eigen helft en een uitbreiding van de score kon niet uitblijven. Door enthousiasme werd te haastig gespeeld door Ducks/Oysters met nogal wat technische foutjes tot gevolg. Maar via een goede lijn aanval gaf Brandt een assist op Van der Vleuten, die daardoor zijn tweede try kon scoren. Kort hierna een mooie assist van Niels van der Heijden op fly-half Tobias Graft. Deze bepaalde de eindstand op 33-5.

Zondag 17 oktober staat speelt de Boxtels-Oisterwijkse rugbycombinatie uit tegen Breda.

HERFSTKAMPIOEN

Het Cubs-jeugdteam (12- en 13-jarigen) van Ducks/Oysters/Vets werd zaterdag herfstkampioen door in Boxtel met 38-19 te winnen van concurrent Paarse Duivels. Met nog een wedstrijd te spelen is de ploeg niet meer te achterhalen in de najaarscompetitie.