Lieke Faber uit Liempde regisseert de kindervoorstelling van Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel. (Foto: Peter de Koning, 2015).
Lieke Faber uit Liempde regisseert de kindervoorstelling van Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel. (Foto: Peter de Koning, 2015). Foto: Peter de Koning

Teejatergroep Orion werkt aan kindervoorstelling op locatie

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c) Lennisheuvel (c)

Na bijna anderhalf jaar stilte staat Teejatergroep Orion uit Lennisheuvel weer op de planken. Onder leiding van de Liempdse regisseur Lieke Faber werken de leden aan een productie voor jeugd van vier tot twaalf jaar. ‘Verboden voor kinderen’ wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar opgevoerd op locatie: bij verenigingen, scholen en bedrijven.

‘Verboden voor kinderen’ verhaalt over koning Flip. Hij is de baas over het eiland Supergezellig. Iedereen is gelukkig en de jeugd, waar de koning dol op is, wordt verwend met snoep en limonade. 

De zus van de koning vindt het allemaal maar irritant en verzint een plan om zelf op de troon te komen. Ze zorgt dat de koning ziek wordt en maakt het eiland verboden voor kinderen, snoep, lachen en alle andere leuke dingen. Hierdoor verandert de naam van het eiland van Supergezellig naar Oersaai.

Gelukkig zien de trouwe dienders van de koning, Pien en Lien, wat er gebeurt. Zij maken een plan om de broer van de koning, die in Nederland woont, naar het eiland te halen zodat hij de boel kan redden. Maar zal hij op tijd komen? Of moeten ze nog een andere list verzinnen? Gelukkig is er jeugd in de zaal om te helpen...

BOEKINGEN

Ruim een jaar was er op woensdagavond geen activiteit door Teejatergroep Orion. Na enkele workshops na de zomer van 2020 werd het stil, maar nu is onder leiding van regisseur Faber weer een enthousiaste start gemaakt. Met de kindervoorstelling gaat Teejatergroep Orion on tour. Als rondreizend gezelschap wordt gespeeld op de locatie naar wens van betreffende vereniging, school of bedrijf. 

Wie een voorstelling wil boeken, kan contact opnemen met secretaris Marieke Terhürne via e-mail: teejatergroep.orion@outlook.com