Afbeelding
Foto: Eigen collectie

MARATHONLOPER DOET ZELF OOK MEE


Powerwalkers zamelen 410 euro in voor KiKa

Twee dagen lang werd geld opgehaald voor KiKa tijdens een powerwalkingweekend in Boxtel. Onder leiding van voeding- en beweegcoach Wendy Hazenberg gingen deelnemers op zaterdag en zondag aan de slag tijdens het sportieve evenement. In totaal werd er 410 euro bijeengebracht.

Op zaterdag werd de Powerwalking XL gehouden en op zondag de Power- & Mind-Walk editie. Daarbij werd een gedeelte van het inschrijfgeld gedoneerd aan de actie Run for KiKa van marathonloper Patrick van den Aker. 

De sportieve Boxtelaar deed tot verrassing van de deelnemers zelf zaterdag ook mee. Hij vertelde over zijn drijfveren om zich voor KiKa in te zetten en legde iedereen uit dat er veel overeenkomsten zijn tussen op een goede manier hardlopen en powerwalken. Zo is houding belangrijk, maar ook buikspierversterkende oefeningen en ademhaling. Onder toezicht van Van den Aker werkte iedereen zich extra in het zweet.

OPLADEN

Zondag werd er naast powerwalken ook aan Mind-Walk gedaan. Dit is een vorm van meditatief wandelen in de natuur waarbij deelnemers zichzelf weer opladen. Dat doen zij onder meer door middel van yoga, ademhaling, ontspanning- en beweegoefeningen en meditatie. 

Beide dagen werden onder het genot van een drankje afgesloten met een presentje van de Powerwalkingclub Boxtel. Na afloop van het evenement werd ook bekendgemaakt hoeveel de deelnemers in totaal dit jaar hebben bijgedragen aan het goede doel. 

Wie interesse heeft in power- en/of Mind-Walk kan zich aanmelden voor een gratis proefles via wendyhazenberg700@gmail.com.



q De deelnemers van het powerwalkingweekend zijn trots op hun prestatie en het opgehaalde bedrag voor KiKa. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding