Boxtelaar Patrick van den Aker rende een paar weken na de Jungfraumarathon opnieuw ruim 42 kilometer, maar nu in hartje London. Hier rent hij op de Tower Bridge. (Foto: eigen collectie).
Boxtelaar Patrick van den Aker rende een paar weken na de Jungfraumarathon opnieuw ruim 42 kilometer, maar nu in hartje London. Hier rent hij op de Tower Bridge. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

TWEEDE MARATHON IN DRIE WEKEN TIJD


Van den Aker: echt 'wij-gevoel' bij hardloopwedstrijd Londen

Precies drie weken na de loodzware Jungfrau-marathon in Zwitserland stond Patrick van den Aker zondag alweer aan de start van de volgende hardloopwedstrijd. De Boxtelaar rende na anderhalf jaar wachten alsnog de marathon van Londen. 

Van den Aker had zich vorig jaar al ingeschreven voor het evenement in de Engelse hoofdstad, maar dat werd geannuleerd om bekende redenen. Normaal gesproken wordt de marathon in april gehouden. Door de wedstrijd naar oktober te verplaatsen was de kans groter dat het door kon gaan, zo hoopte de organisatie.

De Boxtelse hardloper zamelt via zijn deelname aan marathons geld in voor Run for KiKa. Tijdens een bijeenkomst daags voor het sportieve evenement werd bekendgemaakt dat de overlevingskans van kinderen met kanker inmiddels is gestegen tot boven de 80 procent. 

GOEDE DOELEN

Om kwart voor tien ging Van den Aker zondag van start in Londen. ,,Het aantal lopers dat goede doelen sponsort is tijdens deze marathon altijd heel hoog. Dat creƫert een echt wij-gevoel tijdens het lopen", legt de Boxtelaar uit.

De race zelf verliep goed voor Van den Aker. Hij finishte in een tijd van 3 uur en 43 minuten. 's Avonds werd nog bekend dat er met de twintig lopers van Run for KiKa bijna 145.000 euro is opgehaald. 

Van den Aker is hierna nog niet klaar. De volgende uitdaging is de Polar Circle marathon in Groenland op zaterdag 30 oktober.


q Boxtelaar Patrick van den Aker rende een paar weken na de Jungfraumarathon opnieuw ruim 42 kilometer, maar nu in hartje London. Hier rent hij op de Tower Bridge. (Foto: eigen collectie).