Boxtel lost veel lastige dossiers 'tijdelijk' op

Wat te doen met lastige dossiers? Onze plaatselijke trots Vion hevelt van de ene op de andere dag vierhonderd arbeidsmigranten over van Scherpenzeel naar Boxtel en zo zit Boxtel met een huisvestingsprobleem. Maar de gemeente neemt wel haar verantwoording en gaat op zoek naar huisvesting. 'Tijdelijke huisvesting' weliswaar.

De verkeersoverlast in de Baroniestraat is een groot probleem. Ook hier neemt Boxtel haar verantwoording en gaat op zoek naar een oplossing. Maar zolang de VLK (Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg) - aangeduid als 'het alternatief voor de dubbele overweg' - er niet ligt, kan de dubbele overweg niet dicht en blijft de verkeersoverlast in de Baroniestraat. Toch wil de gemeente het probleem al aanpakken. Middels verkeersmaatregelen wordt het probleem verplaatst naar elders. Dat zijn 'tijdelijke verkeersmaatregelen' natuurlijk.

In automuseum Classic Park zijn prachtige klassiekers te bewonderen. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Ook mogen er in deze sfeervolle ambiance feestjes gegeven worden. Prachtig, ook voor Boxtel. Maar helaas is dit allemaal niet genoeg. Om te overleven moet er business bij, een garagebedrijf dus. Niet toegestaan in het bestemmingsplan, maar Boxtel toont zijn ruimhartigheid en overweegt in strijd met het bestemmingsplan toch een vergunning te verlenen. Een 'tijdelijke vergunning' uiteraard.

Tijdelijke huisvesting, tijdelijke verkeersmaatregelen en tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan. Met tijdelijke oplossingen werken er na verloop van tijd geen arbeidsmigranten meer bij Vion, zijn er verkeersproblemen in de Baroniestraat en elders en is het buitengebied gewoon weer buitengebied zoals het hoort.

Zelf overweeg ik een vergunning aan te vragen voor een nertsenfarm, een 'tijdelijke uiteraard'.

        GUUS BASTINGS