BEWEEGPROGRAMMA MET COACH

FitStap: wandel naar een betere conditie

Voor wie zich vitaal wil voelen en in conditie wil raken of blijven, biedt de Boxtelse Beppie Verberne het beweegprogramma FitStap. Deze speciale training is opgezet door de Koninklijke Wandelbond Nederland. Vrijdag 15 oktober is er een proefles, waarna er een cursus start.

Binnen het programma staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Voldoende beweging is daarbij belangrijk, maar niet het enige om het doel te bereiken. Verberne geeft tijdens de trainingen ook voedingstips, motiveert en heeft aandacht voor cognitieve fitness, dat is het actief houden van de hersenen.

FitStap is volgens Verberne voor iedereen geschikt. Of het nu mensen met of zonder redelijke basisconditie zijn, valide of met een beperking, deelnemen is mogelijk. Maar ook mensen met overgewicht, herstellend van een ziekte of met reuma of artrose kunnen meedoen. Het programma is gebaseerd op wandelen, waardoor de kans op blessures klein is.

ONDERSTEUNING

Verberne is een gecertificeerde FitStap-coach en geeft series van twaalf lessen. Eenmaal per week gaat ze met de deelnemers aan de slag. Daarnaast trainen zij twee keer in de week zelfstandig op een moment dat het hen uitkomt. Bovendien krijgen de sporters opdrachten en tips zodat zij hun leefstijl aan kunnen passen, onder meer via een gratis app, waarmee de deelnemers worden gemotiveerd en contact met elkaar en de trainer kunnen houden. 

,,Uiteindelijk staan het verkrijgen van inzicht, het vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid en plezier bij FitStap voorop", aldus Verberne.

PROEFLES

Op vrijdag 15 oktober is er een proefles voor de FitStap-groep. Die start om 10.15 uur bij het verzetsmonument aan de Roond in Boxtel. Vervolgens lopen de deelnemers wekelijks in de omgeving door natuurgebied Kampina, landgoed Velder, de Geelders of Sparrenrijk. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een groep op dinsdag-, zaterdag-, of zondagochtend.

De kosten voor het twaalfwekenprogramma bedragen 119 euro, dat is inclusief de app. Aanmelden voor de gratis proefles kan via beppie@fijnbuitenfit.nl. Meer informatie over de beweegcursus van Verberne is te vinden op de website www.fijnbuitenfit.nl.