HANDBALSTERS KNOKTEN VOOR ELK PUNT

HCB ’92 verliest nipt van zevental Wittenhorst

De spelers van de Boxtelse handbalvereniging HCB ’92 hebben zaterdagavond in Horst met een minimaal verschil verloren. Na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 10-9 op het scorebord in het voordeel van Wittenhorst.

Voor het duel beschikte HCB ’92 slechts over acht spelers. Met maar één wissel kon het zomaar een lastige wedstrijd worden. Toch waren de Boxtelse vrouwen en Wittenhorst aan elkaar gewaagd.

DRUK EN WISSELEN

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Lieke van Rooij. Zij miste een penalty, maar plaatste de bal in de rebound alsnog in het net. Na tien minuten stond het echter alweer gelijk, ondanks dat de verdediging aan Boxtelse kant goed stond en er goed werd samengewerkt.

HCB ’92 bleef druk uitoefenen door te blijven bewegen en te wisselen. Dit resulteerde in scores van Veerle van Abeelen en Alisha de Wit. Maar ook de vrouwen uit Horst bleven doelpunten maken. Dat bracht de ruststand op 5-5.

In de tweede helft knokten beide ploegen voor elk punt. Er werden een paar mooie kansen gecreëerd door de bezoekers, maar deze resulteerden niet in een doelpunt. De thuisploeg wist daarentegen wel drie keer te scoren.

Door een val tijdens de verdediging viel Anouk Schellekens uit met een knieblessure. HCB ’92 moest zodoende door zonder wissels. Ondanks die tegenslag, kwamen Anouk Foolen en Van Rooij nog tot scoren en brachten de stand naar 9-8. Van Abeelen wist vervolgens na een onderschepping nog een keer het net te vinden en maakte zodoende gelijk.

De gastvrouwen gaven echter nog niet op en benutten een penalty, waardoor HCB ’92 weer in de aanval moest. De allerlaatste kans voor Boxtel belandde op de paal en dus trok Wittenhorst uiteindelijk aan het langste eind: 10-9.