De schop gaat in februari volgend jaar de grond in voor de 27 woningen uit fase twee van het nieuwbouwproject Reigerskant in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).
De schop gaat in februari volgend jaar de grond in voor de 27 woningen uit fase twee van het nieuwbouwproject Reigerskant in Esch. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GEMEENTE VERSTREKT OMGEVINGSVERGUNNING VOOR ESCH' PLAN

Bouw Reigerskant start in februari

RENS VAN DEN ELSEN

De werkzaamheden voor 27 nieuwbouwwoningen in het Essche wijkje Reigerskant kunnen beginnen. De gemeente Boxtel heeft twee jaar nadat het terrein bouwrijp werd gemaakt de vergunning verstrekt. Toch duurt het nog tot februari voordat de schop in de grond gaat, meldt de ontwikkelaar. De huizen staan straks aan de straat Ooievaar. 

Ontwikkelaar Reuvers is blij dat gestart kan worden. ,,We zijn nu alle voorbereidingen aan het treffen en maken afspraken met de kopers om hun wensen te bespreken", aldus coördinator Ron Beerens van het Osse bedrijf. Alle 27 huizen zijn toegewezen aan een koper. Die tekenen rond deze tijd de contracten en kunnen nog meerwerk bespreken met de aannemer, zoals een uitbouw of dakkapel.

De planning is om in februari 2022 te beginnen met de bouw. Als alles meezit verwacht Beerens een jaar later de eerste woningen op te leveren.

STROEF

Dat het zo lang duurt voor er gebouwd kon worden in Reigerskant heeft volgens Beerens voor een groot deel te maken gehad met de stroeve overgang van Esch naar de gemeente Boxtel. De oude gemeente Haaren had haar zaakjes niet allemaal goed op orde. De samenwerking met Boxtel verloopt volgens de ontwikkelaar wel naar wens. Beerens hoopt dat ook de volgende fase snel van start gaat, al is Reuvers daar op dit moment nog niet bij betrokken. 

Veertien van de 27 te bouwen huizen zijn rijwoningen waarvan acht voor starters. Daarnaast worden in deze tweede fase van het plan vijf levensloopbestendige woningen gebouwd, vier twee-onder-een-kappers en een vrijstaande en drie geschakelde woningen. 

Er was veel animo voor het project en dat bleek wel uit het aantal inschrijvingen. Ruim negentig geïnteresseerden reageerden op een huis in Reigerskant, waarvan 47 voor de starterswoningen.