Eerbetoon voor 'vader van de tango' in basiliek


Op uitnodiging van seniorenvereniging KBO Boxtel vertolken Odilia Carmen Chirica (zang), Nina Lazaar (viool) en Olga van der Pennen (piano) dinsdag 12 oktober populaire opera-, operette- en filmmuziek in de Sint-Petrusbalisiek. 

Onder de noemer Tango, Tango! eert het trio componist Astor Piazolla, die honderd jaar geleden werd geboren. De uitvoering over de in 1992 overleden 'vader van de moderne tango' duurt van 14.00 tot 15.00 uur en is gratis te bezoeken voor KBO-leden. Andere bezoekers betalen vijf euro entree. Er wordt gevraagd een vaccinatiebewijs mee te nemen. De basiliek is open vanaf 13.30 uur. 

Carmen Chirica is een mezzo-sopraan uit Roemeniƫ en werd geboren in Tulcea, Roemeniƫ. Zij werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot het George Georgescu Art Lyceum en studeerde er op negentienjarige leeftijd cum laude af.

Violiste Ninia Lazaar uit Georgiƫ volgde haar muziekopleiding aan het beroemde conservatorium van hoofdstad Tbilisi. Van der Pennen, geboren in het tegenwoordige Sint-Petersburg begon vanaf haar vijfde met pianolessen en begon vier jaar later met componeren. Na haar opleiding aan het Rimski-Korsakov Lyceum werd zij, als enige en eerste vrouw, toegelaten tot het gelijknamige conservatorium in haar geboortestad.