Melvin (midden) uit Esch houdt 9 en 10 april 2022 een evenement voor kinderen die gepest worden. (Foto: Ann Kristin Brandt).
Melvin (midden) uit Esch houdt 9 en 10 april 2022 een evenement voor kinderen die gepest worden. (Foto: Ann Kristin Brandt). Foto: ANN KRISTIN BRANDT

Jonge Esschenaar organiseert evenement voor kinderen die gepest worden

Algemeen Esch (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Melvin Erkemeij (14) uit Esch houdt volgend jaar op zaterdag 9 en zondag 10 april een creatief evenement vol workshops voor kinderen die erg gepest worden. Hij bekostigt het met de opbrengst van zijn boek Ode aan de Knuffel dat hij twee jaar geleden uitbracht.

Oorspronkelijk had de jonge Esschenaar in gedachten zijn evenement dit voorjaar of zomer plaats te laten vinden, maar dat lukte uiteindelijk niet, mede door alle coronaperikelen. 

,,Ik werd vroeger zelf gepest en haalde veel voldoening uit de inzet voor mijn stichting Peace by Melvin. Daardoor ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. Ik hoop dat ik andere kinderen ook op weg kan helpen om uit te vinden waar hun hart van gaat zingen”, aldus Melvin.

De twee dagen worden gehouden in democratische school De Tijd en Ruimte aan de Jan Olieslagersstraat 3 in Den Bosch. De keuze voor deze locatie heeft een reden. Melvin: ,,De Tijd en Ruimte is een fijne school met een warme sfeer. Doordat er een werkplaats, theater, muziekruimte en een keuken aanwezig zijn, is het de optimale plek voor creatieve workshops.”

Inschrijven is al mogelijk, kinderen kunnen een mailtje sturen naar peacebymelvin@gmail.com. Het is de bedoeling dat zij aangeven waarom ze mee willen doen en wat ze leuk vinden. Melvin kijkt dan samen met de inschrijvers welke workshops het meest bij hen aansluiten. Er is plek voor twintig kinderen.

De jeugdige organisator zet zich vanaf zijn achtste in voor anderen. Hij deelde 350 zelfontworpen knuffels uit aan arme kinderen in Nepal. Op zijn negende werd hij genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar en startte hij een inzameling voor kinderen in Syrië. Ook bracht hij 5.000 euro bijeen voor een kindertehuis in Indonesië en schreef hij een boek. 

OP DE FOTO: Melvin (midden) uit Esch houdt 9 en 10 april 2022 een evenement voor kinderen die gepest worden. (Foto: Ann Kristin Brandt).