Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Alle 51 koopwoningen nieuwbouwproject Langen Linden verkocht

Algemeen Selissenwal (c) Woningbouw Nieuws (c)

Alle 51 koopwoningen die in het nieuwbouwproject Langen Linden in de wijk Selissenwal komen, zijn al verkocht. De afgelopen maanden heeft aannemer Dura Vermeer alle voorbereidingen voor de bouw van de huizen getroffen. Gisteren is daar in bijzijn van de aanstaande bewoners de eerste handeling voor verricht.  

Wethouder Désiré van Laarhoven van de gemeente Boxtel en directeur Marin Beukeboom van Dura Vermeer Bouw Zuid overhandigden vanmiddag enkele kopers de eerste nieuwe boom voor hun toekomstige buurt. Tijdens de planontwikkeling was er veel protest over het weghalen van groen. ,,We planten honderd bomen terug en zorgen voor meer biodiversiteit dankzij houten wanden met plek voor dieren en insecten”, aldus Pleun Bertrams van Dura Vermeer. 

Langen Linden omvat ook 21 huurappartementen. De bouwput voor dit complex achter het hoofdgebouw van het vroegere Lindenlust is uitgegraven. In het oude verpleeghuis met zijn karakteristieke klokkentoren worden twintig zorgwoningen gerealiseerd. De twee bestaande ‘poortwoningen’ aan de Bosscheweg worden verkocht aan ‘klussers’. Naar verwachting worden de eerste woningen volgend jaar zomer opgeleverd. 

OP DE FOTO: Blik vanaf de Poolsestraat op de uitgegraven bouwput voor 21 huurappartementen. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding