Plan Kerkweide-Oost verandert hoogstwaarschijnlijk

Algemeen Liempde (c) Woningbouw Nieuws (c)

Het plan voor Kerkweide Oost gaat hoogstwaarschijnlijk op de schop. Projectontwikkelaar David Swinkels uit Helmond wil het oostelijk deel van de inbreidingslocatie tussen Kerkheiseweg en de Boxtelseweg in Liempde eind deze maand kopen van Earth and Eternity. ,,Alles wordt maximaal twee bouwlagen hoog.”

Met negentien ‘semibungalows’ voor senioren en een tweelaags blok bestaande uit acht betaalbare studio’s, wil Swinkels het bouwvoornemen in Liempde nieuw leven inblazen. In het vorige ontwerp zaten veel panden met drie bouwlagen en hij denkt dat daar vooral de crux zat met de buurt. Swinkels: ,,Mensen begrijpen wel dat er vanwege de woningnood huizen nodig zijn, maar willen niet dat ze vanuit hun achtertuin ineens aankijken tegen een woonblok van drie lagen of dakkapellen van waaruit buren naar binnen kunnen kijken. Doordat we lager willen bouwen, wordt alles veel minder ‘kijkgevoelig’.”

Binnen het studioblok zijn vijf onderkomens bestemd voor sociale huur. ,,Dat was een wens vanuit de gemeente Boxtel. Of ik de overige drie zal verkopen? Ik denk zelf aan huur, maar daar ben ik nog niet over uit. Het plan is ook nog niet definitief.”

Swinkels benadrukt dat hij het gebied nog officieel moet overnemen. Maar hij is samen met Jeroen Peeters van Lijn Ontwikkeling uit Boxtel, die voorheen met Earth and Eternity optrok en betrokken blijft bij het plan, al begonnen met het benaderen van omwonenden. Swinkels: ,,We hebben al wel een schets meegegeven hoe het plan eruit kan zien, maar uiteraard is dit nog niet definitief. We willen niet koste wat kost het plan er doordrukken. Eerst gaan we met alle ‘buren’ op de koffie om te kijken of er bezwaren zijn en wat we eraan kunnen doen.”

Waarom Earth and Eternity zich in een eerder stadium terug had getrokken als ontwikkelaar, is niet bekend. Het bedrijf is benaderd voor een reactie, maar gaf daaraan geen gehoor.