In de tent was het tijdens Limuscene 2018 bloedheet, maar dat weerhield deze bezoekers niet om flink los te gaan op de rock van de Boxtelse band The Nailbiters. (Foto: Peter de Koning)
In de tent was het tijdens Limuscene 2018 bloedheet, maar dat weerhield deze bezoekers niet om flink los te gaan op de rock van de Boxtelse band The Nailbiters. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

Limuscene in vorm van ‘kroegentocht’

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

De vrijwilligers van het naderende Limuscene op zaterdag 16 oktober, zijn maar wat blij dat ze het festijn na een jaar van afwezigheid weer kunnen organiseren. ,,Wij hebben daarom gezegd: deze editie is voor de kroegen”, aldus Mechteld Neggers.

De optredens zijn verdeeld over cafés ‘t Wapen van Liempde, Bij de Buren (voorheen ‘t Huukske) en De Durpsherberg. ,,Wij zorgen kosteloos voor de muziek, de omzet is voor de uitbaters”, zegt medeorganisator Neggers. ,,Dat is een flinke kostenpost voor ons, maar we kunnen die dragen. We zijn vooral blij dat Limuscene weer kan plaatsvinden.”

Bezoekers krijgen de vertrouwde stevige rockmuziek en tributebands voorgeschoteld die Limuscene zo kenmerken. Om de bekende reden kon de editie van 2020 op eerste pinksterdag niet doorgaan en werd daarom naar 16 oktober van dit jaar verschoven. 

Bovendien werd besloten om het gratis te bezoeken festival in de centrumcafés te houden. Niet voor niets is het thema dit jaar ‘Back to the kroeg’. En daarmee keert de organisatie ook een beetje terug naar haar roots. In 2008 vond de eerste editie namelijk plaats in café ‘t Wapen van Liempde op initiatief van de dorpsgenoten Charles van Liempd en Mari van der Velden. 

POLSBANDJE

Tijdens het evenement krijgen bezoekers een polsbandje op vertoon van hun coronacheck QR-code of vaccinatiebewijs. ,,We verwachten dat bezoekers telkens naar een ander café gaan om de verschillende optredens te zien. Zo hoeven ze niet telkens iedere keer door de controle”, legt Neggers uit.

Er is gezorgd voor een bomvol programma met twaalf bands. Niet alleen zijn er optredens van Boxtelse formaties, ook muzikanten elders uit regio komen deze middag naar Liempde. Het eerste optreden start om 15.30 uur in café Bij de Buren, de laatste band begint om 22.30 uur te spelen bij café De Durpsherberg. Mechteld: ,,We gaan weer als vanouds knallen en herpakken wat we hebben gemist.”

OP DE FOTO: In de tent was het tijdens Limuscene 2018 bloedheet, maar dat weerhield deze bezoekers niet om flink los te gaan op de rock van de Boxtelse band The Nailbiters. (Foto: Peter de Koning).