Op een weiland tussen de Schijndelsedijk en de Schijndelseweg wil Henk Vervoorn een complex met circa negentig goedkope appartementen bouwen. (Foto: Albert Stolwijk).
Op een weiland tussen de Schijndelsedijk en de Schijndelseweg wil Henk Vervoorn een complex met circa negentig goedkope appartementen bouwen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

VVD: liever huizen dan bedrijven bij Peters Hoek

Algemeen Nieuws (c) Woningbouw

Negentig betaalbare appartementen aan de Schijndelseweg. Het klinkt VVD-voorman Rob Kuppens als muziek in de oren. Alleen blijkt er geen capaciteit bij de gemeente Boxtel om hier werk van te maken, las de politicus in Brabants Centrum van 23 september. Wethouder Wim van der Zanden hoopt dat initiatiefnemer Henk Vervoorn nog meer geduld kan opbrengen.

,,Straks worden we geconfronteerd met een andere ontwikkeling dan de woningen die we liever zien”, gaf Kuppens dinsdag tijdens de raadsvergadering aan. En die kans zit er dik in. Boxtelaar Vervoorn is sinds vorig jaar eigenaar van het weiland tussen het viaduct Peters Hoek en het laatste stukje Schijndelseweg. Hij wil daar het liefst een L-vormig appartementencomplex realiseren, maar momenteel is bedrijfsgrond. Vervoorn wil het liefst woningen bouwen, maar sluit niet uit dat hij toch voor bedrijfspanden kiest als de gemeente te lang op zich laat wachten.  

Wethouder Van der Zanden was het met Kuppens eens dat de betreffende locatie mogelijk geschikt is voor woningbouw. In potentie liggen er zelfs meer kansen voor huizen omdat ook de gemeente in het gebied een een stuk grond bezit.

TIJDSPAD

Vervoorn zal moeten wachten tot er meer ambtelijke capaciteit is bij de gemeente, zo meldde de wethouder. Dan pas kan er werk van worden gemaakt. Maar, zo vroeg Kuppens: ,,Hoe lang duurt dat?” Van der Zanden: ,,Ik ga geen tijdspad noemen. Als ik dat doe, vinden sommigen het te lang, anderen weer te snel.”

De VVD’er wilde ook weten van de wethouder wat er gebeurt als Vervoorn tóch besluit om er bedrijfsgebouwen neer te zetten. Van der Zanden: ,,Als hij daarvoor een aanvraag indient en die voldoet aan het bestemmingsplan, zullen we die vergunning verlenen. De raad heeft in het verleden het bestemmingsplan bepaald.”

OP DE FOTO: Op een weiland tussen de Schijndelsedijk en de Schijndelseweg wil Henk Vervoorn een complex met circa negentig goedkope appartementen bouwen. (Foto: Albert Stolwijk).