Annabel Loman (links) en Figo van Steenhardt-Carré verkopen op de hoek van de Breukelsestraat met de Wilhelminastraat zelfgemaakt armbandjes. De opbrengst is voor de Maag Lever en Darmstichting. (Foto: Daisy Renders).
Annabel Loman (links) en Figo van Steenhardt-Carré verkopen op de hoek van de Breukelsestraat met de Wilhelminastraat zelfgemaakt armbandjes. De opbrengst is voor de Maag Lever en Darmstichting. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

What’s Up op woensdag: Figo & Annabel

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

,,Armbandjes te koop, geld voor de Maag Lever Darmstichting”, roept Figo van Steenhardt-Carré (10, rechts) als volleerd standwerker op de hoek van de Breukelsestraat en de Wilhelminastraat. Met zijn ‘verkooppartner’ Annabel Loman (11) uit Liempde haalt het duo geld op voor het goede doel. En dat loopt als een trein!

Annabel, waarom zamelen jullie geld in voor de Maag Lever Darmstichting. ,,Op mijn achtste zijn we erachter gekomen dat ik een darmziekte heb. Daarom wil ik op deze manier iets betekenen voor dat goede doel.”

En waarom besloot jij mee te helpen Figo? ,,Ik vind het gewoon leuk om armbandjes te maken. Onze moeders zijn vrienden van elkaar. En zo wij ook. We verkopen ze los op straat, maar zijn ook wel eens bij een kofferbaksale geweest.” Annabel: ,,Ik heb op vakantie in Frankrijk ook armbandjes verkocht op de camping, samen met mijn beste vriendin. De mevrouw van de camping vroeg ons of we het leuk zouden vinden om dit vanuit een marktkraampje te doen.”

En hoeveel hebben jullie al opgehaald? ,,Ik zal eens even kijken”, zegt Figo, die een groot blik vol munt- en briefgeld tevoorschijn haalt en triomfantelijk in één keer op tafel leeg kiepert. ,,Zoveel!”

Dat is een hele berg geld zeg! En hoeveel kost een armbandje? Annabel: ,,We hebben al armbandjes vanaf 1,50 euro, maar ook van 7,50 euro. Die wat duurder zijn, daar zitten natuursteentjes in die ook iets doen. Zo hebben we ook een bandje met stenen die helpen bij mijn ziekte.”

O, daar hebben jullie goed over nagedacht! Hoe lang willen jullie de bandjes verkopen? Figo: ,,Geen idee. We maken de hele tijd nieuwe dingen, haha.”

Wanneer kan ik ze kopen? ,,We zetten onze kraam niet echt op vaste tijden aan de straat.” Annabel vult aan: ,,Maar je kan ze ook bij de kapper kopen, bij Twins (in de Rechterstraat, red.). Die vond het leuk om de bandjes ook in de salon aan te kunnen bieden!”

En daarnaast lopen en fietsen er ook veel mensen langs jullie kraam als jullie er staan! Figo: ,,Ja, en dan roepen we heel hard: ‘Armbandjes te koop voor het goede doel!”

OP DE FOTO: Annabel Loman (links) en Figo van Steenhardt-Carré verkopen op de hoek van de Breukelsestraat met de Wilhelminastraat zelfgemaakte armbandjes. De opbrengst is voor de Maag Lever Darmstichting. (Foto: Daisy Renders).