Een lookalike van 007 dook op bij Van Dongen Elektro Installateurs. (Foto: Peter de Koning).
Een lookalike van 007 dook op bij Van Dongen Elektro Installateurs. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

‘James Bond’ duikt op bij Boxtels bedrijf

Algemeen Economie (e) Nieuws (c)

Aan. Elke dag. Dat is de lijfspreuk van Van Dongen Technisch Installateurs, een in Boxtel gewortelde onderneming die geleid wordt door Jaap van Dongen. Maar elke dag aan zijn, kan alleen als voldoende personeel voorhanden is. Reden dus om een stunt te bedenken en technici te verleiden de overstap naar Van Dongen te overwegen. Hoe? Hen uitnodigen voor de allernieuwste James Bond-film ‘No Time To Die’, inclusief een meet & greet met Daniel Craig.

Nee, het was niet de echte Craig die dinsdagavond tot verrassing van 150 filmliefhebbers in Best opdook. Maar de lookalike was een perfecte kopie van de steracteur die voor de laatste maal in de huid van geheim agent James Bond is gekropen en als 007 de ene na de andere spectaculaire actie laat zien. ,,Een vette stunt. Zo kun je ons initiatief zien”, grinnikt Van Dongen. ,,Het evenement was bedoeld om technici in het zonnetje te zetten en ze op een verrassende manier kennis te laten maken met ons bedrijf.”

Van Dongen Technisch Installateurs werd opgericht in 1954 en biedt werk aan zestien medewerkers. ,,Vroeger lukte het elk jaar om goede stagiaires vast te houden en een baan te bieden”, vertelt de directeur-eigenaar. ,,Techniek is vandaag de dag minder hip en daarom worstelt de branche met het invullen van alle vacatures. Bij ons zijn drie fulltime werkplekken beschikbaar, maar de werving verloopt moeizaam.”

Van Dongen gooide het daarom over een andere boeg en bedacht met plaatsgenoot Thieu van Tooren van Link Ontwerpers een spetterend evenement in de premièreweek van ‘No Time To Die’. ,,We hebben een zaaltje gehuurd en via een gerichte campagne op social media technici in heel Brabant benaderd voor een filmavond. Met succes! De inschrijvingen stroomden binnen; in een mum van tijd waren alle stoelen bezet.”

TECHNISCHE STORING

,,Dat de technici zich aanmeldden voor een evenement van Van Dongen was trouwens een grote verrassing”, gaat de directeur-eigenaar verder. ,,Dat werd pas duidelijk na afloop van de film, toen de dubbelganger van Craig poseerde voor een perswand met ons logo.”

Alle bezoekers van de 007-film konden met de lookalike op de foto. Kort voor de pauze had die zich al laten zien toen de film werd onderbroken vanwege een geënsceneerde technische storing. ,,Die werd natuurlijk verholpen door onze dubbelganger”, grinnikt Van Dongen. ,,Hij liep met een gereedschapskist de filmzaal in en repareerde de boel. Een knipoog naar ons geweldige vak.”

SOLLICITATIES

De komende weken zal blijken of Van Dongens stunt vruchten afwerpt. De filmavond was sowieso een succes omdat alle aanwezigen naast de film ook werden getrakteerd op drankjes en popcorn. ,,Als ik straks een stapeltje sollicitaties ontvang en ik alle vacatures kan invullen, is het effect maximaal. Lukt dat niet, dan hebben we in elk geval laten zien dat we van ons vak houden en vakmensen koesteren.”

OP DE FOTO: Een lookalike van niemand minder dan Daniel Craig dook dinsdag op bij Van Dongen Elektro Installateurs. De stunt was bedoeld om technici op een originele manier kennis te laten maken met het bedrijf. (Foto: Peter de Koning).