Leontine van Veghel is sinds 1 september de nieuwe directeur van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost. Ze volgde Henk Verhoeven op, die later deze maand officieel wordt uitgezwaaid. (Foto: Peter de Koning).
Leontine van Veghel is sinds 1 september de nieuwe directeur van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost. Ze volgde Henk Verhoeven op, die later deze maand officieel wordt uitgezwaaid. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Leontine van Veghel nieuwe directeur Hobbendonken

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

,,Als ik 40 jaar ben, wil ik graag schooldirecteur zijn.” Het is niet eens zo heel lang geleden dat Leontine van Veghel haar onderwijsambities kenbaar maakte. De Rosmalense begon haar loopbaan in het basisonderwijs als groepsleerkracht, werd bouwcoördinator, groeide door als unitleider en was de afgelopen twee jaren adjunct-directeur op een school in Nijnsel. Nu staat ze, als veertigjarige, op eigen benen in basisschool De Hobbendonken in Boxtel. 

,,De sfeer op De Hobbendonken is fijn”, zegt Van Veghel aan het begin van haar vijfde week op de oudste basisschool in Boxtel-Oost. ,,Natuurlijk zijn veel dingen nieuw en komt er veel op me af. Maar ik zie dat leerlingen graag naar school komen en ik proef veel enthousiasme binnen het team. Als de coronamaatregelen wat soepeler worden, hoop ik ook alle ouders snel te leren kennen. Ik wil heel graag laagdrempelig zijn en dat kan door veel in de klassen te zijn en buiten te lopen.”

Van Veghel aarzelde geen moment toen ze hoorde van de directievacature in Boxtel. ,,Ik had al regelmatig goede verhalen over de school gehoord”, bekent ze. ,,De Hobbendonken past bij mij. Ik wil directeur zijn op een middelgrote school waar ik alle leerlingen en hun ouders ken. Met negen groepen gaat dat zeker lukken. Wat me ook aanspreekt? De Hobbendonken is ijzersterk in ICT-onderwijs en laat kinderen werken met Chromebooks. Tegelijkertijd gaan we als team graag op ontdekkingsreis, ook als er ‘gewone’ rekensommen gemaakt worden.”

BEHOEFTE VAN KINDEREN

De Hobbendonken is een basisschool die een kleine groei doormaakt en bijna tweehonderd leerlingen telt. ,,Het gebouw is niet hypermodern, maar wel sfeervol en fraai opgeknapt”, stelt Van Veghel. ,,De lokalen zijn royaal en heel geschikt voor onze manier van onderwijs. Daarnaast ben ik erg gecharmeerd van de leerpleinen en is de multifunctionele aula een prachtvoorziening.” Haar eerste jaar als directeur is geslaagd als de hoge kwaliteit behouden blijft en zelfs verder versterkt wordt. ,,Ik wil ons onderwijs nog meer afstemmen op de behoefte van kinderen.”

OP DE FOTO: Leontine van Veghel is sinds 1 september de nieuwe directeur van basisschool De Hobbendonken in Boxtel-Oost. Ze volgde Henk Verhoeven op, die later deze maand officieel wordt uitgezwaaid. (Foto: Peter de Koning).