Taverbo-speler Bram Bakker (rechts) in de aanval. Hij won een van zijn twee enkelpartijen en droeg dus bij aan de knappe 7-3 zege van Taverbo 1 tegen directe concurrent Irene. (Foto: Hans Verberk).
Taverbo-speler Bram Bakker (rechts) in de aanval. Hij won een van zijn twee enkelpartijen en droeg dus bij aan de knappe 7-3 zege van Taverbo 1 tegen directe concurrent Irene. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Tafeltennissers Taverbo 1 verslaan directe concurrent Irene

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

Taverbo 1 deed zaterdag goede zaken in de strijd om het kampioenschap tegen directe concurrent Irene uit Tilburg. Na een treffen van liefst vier uur stond er een knappe 7-3 overwinning op het scorebord. Al keken de tafeltennismannen snel aan tegen een achterstand.

Bram Bakker van de Boxtelse club had gelijk een pittige klus te klaren. Hij opende de ontmoeting met de Tilburgers tegen hun sterke kopman. Elke game verloor hij met het minieme verschil van twee punten, maar moest daardoor wel een 3-0 verlies slikken. 

Johan van den Nieuwenhuizen trok de stand weer gelijk door zijn duel met 3-1 te winnen, al kreeg hij de zege niet in de schoot geworpen. Ploeggenoot Sjoerd Broos startte stroef, maar trok de wedstrijd uiteindelijk geweldig naar zich toe. Hij kwam met Bram ook in actie tijdens de dubbel, maar kon daarin geen potten breken. De Tilburgers wonnen die partij met 3-0 en trokken daarmee de tussenstand naar 2-2. 

GEEN SPAAN HEEL 

Halverwege waren de kopmannen van beide teams aan de beurt. De onderlinge ontmoeting tussen Johan en zijn Tilburgse tegenstander leek op een beslissend moment te komen. Dat klopte. De Boxtelse tafeltennisser liet geen spaan heel van zijn opponent en veegde die met 3-0 van tafel. 

Daarna trokken de gastheren het duel definitief naar zich toe. Bram won dankzij een goede tactiek de zesde wedstrijd en Sjoerd zette met verzorgd spel een comfortabele 5-2 op het scorebord. En dus was er nog maar één winstpartij nodig om de overwinning definitief over de streep te trekken. Kopman Johan maakte het beslissende punt door opnieuw met 3-0 te winnen. Sjoerd verloor wel zijn derde enkelspel, maar speelde met twee zeges overall zeer sterk. Ook Bram deelde nog in de winstvreugde door de laatste partij dankzij doorzettingsvermogen met 3-2 binnen het halen. Einduitslag: 7-3.

OP DE FOTO: Taverbo-speler Bram Bakker (rechts) in de aanval. Hij won een van zijn twee enkelpartijen en droeg dus bij aan de knappe 7-3 zege van Taverbo 1 tegen directe concurrent Irene. (Foto: Hans Verberk).