Directeur René Beks van Hendriks Coppelmans (links) en directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Joost geven elkaar een boks na het tekenen van de intentieovereenkomst met betrekking tot scouten van bouwgrond. (Foto: eigen collectie).
Directeur René Beks van Hendriks Coppelmans (links) en directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Joost geven elkaar een boks na het tekenen van de intentieovereenkomst met betrekking tot scouten van bouwgrond. (Foto: eigen collectie). Foto: Joost

Joost met projectontwikkelaar op zoek naar bouwlocaties

Algemeen Woningbouw Nieuws (c)

Onder meer in Boxtel gaat woonstichting Joost samen met de Udense ontwikkelaar Hendriks Coppelmans op zoek naar betaalbare bouwgrond voor sociale woningbouw. 

De samenwerking is niet uniek voor de bouwer uit Uden. Die heeft al een soortgelijke overeenkomst met de Schijndelse woningbouwcorporatie Woonmeij. En Hendriks Coppelmans ziet zo’n alliantie met de Boxtelse woonstichting ook zitten. Directeur-bestuurder Rob Dekker van Joost denkt dat de expertise en creativiteit van het Udense bedrijf goed van pas komen. ,,Dat gaat voor ons intensief speuren naar kansen die we nu simpelweg niet zien of die voortijdig aan onze neus voorbij gaan.” 

KNELPUNT

Het vinden van betaalbare bouwgrond die ook nog eens geschikt is voor sociale huurwoningen, is een van de grootste knelpunten voor Joost om haar huizenbestand uit te kunnen breiden. Dan gaat het om zowel locaties binnen de bebouwde kom als aan de rand daarvan. 

Er zijn voldoende technieken en methodes om voordelige huizen te bouwen, weet directeur René Beks (ontwikkeling & innovatie) van Hendriks Coppelmans. ,,Maar dan moet er wel grond zijn om op te bouwen. Samen zie je sneller waar kansen liggen. Dat betekent van onze kant ook dat we heel creatief kijken naar bijvoorbeeld oude sporthallen, schoolgebouwen en andere plekken die een woonfunctie kunnen krijgen, zoals onbenutte parkeerplaatsen”, vertelt hij. ,,Zien we iets interessants, dan pakken we dat met de mensen van Joost snel op. Eventueel betrekken we de gemeente of een derde partij erbij.”

OVEREENKOMST

Dinsdag is een intentieovereenkomst gesloten met de Udense bouwer. Die is niet alleen gericht op het vinden van geschikte plekken in Boxtel, maar ook in Den Dungen, Berlicum, de Bossche wijk Hintham en Rosmalen.

OP DE FOTO: Directeur René Beks van Hendriks Coppelmans (links) en directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Joost geven elkaar een boks na het tekenen van de intentieovereenkomst met betrekking tot scouten van bouwgrond. (Foto: eigen collectie).