Afbeelding

Mannen MEP boeken opnieuw forse overwinning

Algemeen Sport & Gezondheid (c)

De vaandelteams van hockeyclub MEP togen zondag naar Maastricht. De vrouwen verloren nipt en onverdiend met 2-1. De mannen daarentegen haalden net als een week eerder fors uit en versloegen de Limburgers met 0-5.

Coach Rein Scheenstra van de hockeyvrouwen weet de nederlaag zondag aan de onervarenheid van zijn jonge ploeg. Toch is hij met een score van zeven punten uit vier wedstrijden redelijk tevreden. In het begin in Maastricht was de Boxtelse formatie niet alert en werd er te veel achteruit gehockeyd. In die fase vielen ook de beide treffers van de thuisploeg. 

AANSLUITING

In het tweede gedeelte vormden de gasten de betere ploeg en maakte Philine Peperkamp de verdiende aansluitingstreffer. MEP drukte door en creƫerde de nodige kansen op de gelijkmaker. Maar de bal wilde er niet in. Een gelijkspel was volgens de coach een juiste afspiegeling van de wedstrijd geweest. Zondag 10 oktober speelt zijn ploeg opnieuw een uitwedstrijd tegen Geldrop. Een sterk team waarvan in de voorbereiding nog werd verloren. De Boxtelse dames zullen van meet af aan scherp moeten zijn om een goed resultaat in de wacht te slepen. Afslag in Geldrop is om 12.45 uur.

Coach Jaro van Eekelen was zondag buitengewoon te spreken over de opnieuw vette zege van de Boxtelse hockeymannen, ditmaal tegen Maastricht nadat een week eerder Best met 8-1 opzij werd gezet. De coach was echter het meest opgetogen over het feit dat de corner weer liep.

Van Eekelen kenschetste Maastricht als een lastige en onvoorspelbare tegenstander. Met studentenploegen weet je het immers nooit. MEP liet Maastricht in het begin uitrazen om daarna het spel initiatief over te pakken middels messcherpe counters. Gijs de Wild opende de score uit een rebound van een corner. Boris Langerwerf maakte de 0-2 en Teun Langenhoff bepaalde met een strafcorner de ruststand op 0-3. In de tweede helft scoorden Langerwerf en De Wild opnieuw en bepaalden de eindstand op een ruime 0-5. 

Van Eekelen had na afloop de positieve data paraat. Maastricht wist slechts tien keer door te dringen in de Boxtelse cirkel, de strafcorner liep weer en de nul werd gehouden. Het is nu zaak om deze positieve lijn door te trekken. 

Zondag 10 oktober staat de streekderby tegen Hopbel uit Schijndel op het programma. Het zijn altijd speciale, maar sportieve wedstrijden. De Schijndelaren zijn de laatste weken in goeden doen. De Boxtelaren zijn dus gewaarschuwd. De afslag van de wedstrijd is in Schijndel om 14.45 uur.