Rugbyers Ducks/Oysters vol aan de bak tegen The Dukes

Algemeen Munsel/In Goede Aarde (c) Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

De rugbyers van Ducks/Oysters waren gewend dat ze de wedstrijden tegen het Bossche The Dukes redelijk makkelijk konden winnen. Dat was zondag compleet anders. In de provinciehoofdstad trof Ducks/Oysters een gemotiveerde maar vooral ook versterkte tegenstander.

Volledige inzet en alertheid van de gasten was dan ook vereist om de nipte overwinning (17-19) over de streep te trekken.

In de beginfase van de wedstrijd bleek al dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De voorwaartsen van de ploegen deden niet voor elkaar onder en de snelle lijnspelers van The Dukes bleken zeer dreigend.

Desalniettemin kwamen de Boxtelaren op voorsprong. Een soloactie van Remco Vaes betekende 0-5. Kort hierna viel hij met een enkelblessure uit. 

Vlak voor rust zette de thuisploeg zijn dreiging om in punten. Inadequaat verdedigen van de Ducks/Oysters-defensie maakte het mogelijk dat The Dukes tweemaal scoorde. De ruststand was 10-5 voor de Bosschenaren. 

VIKING

De gasten beseften dat ze aan de bak moesten om resultaat te behalen. Vlak na de pauze wist krachtpatser ‘The Viking’ Max van der Vleuten door de defensie van de tegenstander te breken en Ducks/Oysters op een 10-12 voorsprong te zetten. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en boog na een snelle aanval de stand om tot 17-12.

De Boxtelaren raakten door hun wissels heen, het was duidelijk dat deze wedstrijd alles van het team vergde. Met nog twintig minuten op de klok zetten de gasten een offensief in. 

Met resultaat, want aanvoerder Stijn van de Loo zetten een knappe aanval om in een try. Doordat Wouter Puts de conversie benutte was er nu een nipte 17-19 voorsprong voor Ducks/Oysters. 

Hierna werden de bezoekers volkomen vastgezet. Er restte niks anders dan met man en macht te verdedigen en zo The Dukes van scoren af te houden. Scherp blijven en geen penalty weggeven, daar draaide het om. Met hun laatste krachten sleepten de uitspelende rugbyers de overwinning uit het vuur.

Zondag weer een spannend affiche. Om 11.00 is aan de Scheibaan in Oisterwijk de kick-off tegen medekoploper Bokkenrijders/Wallaby’s uit Roermond.

JEUGD

Bij de jeugd kent Ducks reeds een aantal jaren een samenwerkingsverband met Oysters Oisterwijk, sinds dit seizoen is daar ook Vets Valkenswaard bij gekomen. Hierdoor kan met enige regelmaat jong talent doorstromen naar het seniorenteam, dat hierdoor al aardig wat nieuwe aanwas heeft mogen verwelkomen. Momenteel zijn de Cubs (dertien- en veertienjarigen) succesvol, zij staan na drie competitiewedstrijden ongeslagen boven aan. 

Zaterdag spelen zij om 11.00 uur in Boxtel in sportpark Den Wielakker de topper tegen Paarse Duivels. Beide teams hebben al hun wedstrijden gewonnen, wie wint neemt een voorschot op het kampioenschap in de najaarscompetitie van dit seizoen.