Vanwege het sterk toenemend aantal plofkraken in de regio sluit de Rabobank de geldautomaat in winkelcentrum Selissen. (Foto: Henk van Weert).
Vanwege het sterk toenemend aantal plofkraken in de regio sluit de Rabobank de geldautomaat in winkelcentrum Selissen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Vrije Tribune: gesloten geldautomaten

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Door: Martin van Tillaart

Boxtel een dorp met ruim 30.000 inwoners heeft de laatste tijd te kampen met meerdere gesloten geldautomaten in het centrum.

Vandaag, een druilerige zondag, kom ik bij vier van de vijf buiten geldautomaten letterlijk en figuurlijk aan de gesloten deur en bij een van de twee automaten binnen ook.  En tot mijn grote verbazing is het binnen sinds maandag bij de Rabobank niet meer mogelijk om geld op te nemen of te storten, wat een klantenservice! Er wordt verwezen naar andere automaten, zelfs buiten het dorp.

Nu ben ik zelf vrij ‘redelijk’ ter been en beschik over vervoer om maar elders te pinnen (zoals men dat noemt), maar hoe moeten de ouderen c.q. gehandicapten die niet meer zo goed mobiel zijn nu aan hun geld komen?

Waarom doen de banken zo moeilijk? Maar wel elke maand een bedrag afboeken voor zogenaamde onkosten. Om nog maar niet te praten over de sluitingsplannen van onder andere de Rabobank.

Eerst heeft men in de wijk Selissenwal de geldautomaat gesloten, nu vrij recent de geldautomaat in de wijk Boxtel-Oost: komt nu het centrum aan de beurt? Ik zal eens zoeken op Marktplaats of je ergens zo’n automaat kunt kopen of huren. Of moeten we allemaal, indien mogelijk, aan de bitcoins? Het moderne mondiale betaalmiddel? Ik vind dit diep triest en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Een taak voor de Boxtelse politiek?

OP DE FOTO: Vanwege het sterk toenemend aantal plofkraken in de regio besloot de Rabobank in 2017 de geldautomaat in winkelcentrum Selissen te sluiten. (Foto: Henk van Weert).