Een deel van de 34 hardlopers die de afgelopen maanden trainden voor de marathons van Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Volgens trainer Angela Mensink (midden) zijn ze er klaar voor. (Foto: Hans Verberk).
Een deel van de 34 hardlopers die de afgelopen maanden trainden voor de marathons van Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Volgens trainer Angela Mensink (midden) zijn ze er klaar voor. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Deelnemers Run to the Start zijn klaar voor eerste marathon

Algemeen Sport & Gezondheid (c) Nieuws (c)

Nog een laatste keer met z’n allen bij elkaar. De 34 deelnemers van het hardloopprogramma Run to the Start van de Boxtelse atletiekvereniging Marvel zijn er klaar voor. Deze en volgende week doen zij mee aan diverse marathons in Nederland.

De meesten van de groep, 29 van de 34, lopen zondag 10 oktober mee in Eindhoven. Al zijn er slechts vijf die de volledige 42,195 kilometer gaan afleggen. Het gros van de groep heeft zich namelijk voorbereid op de helft van die afstand (21,1 kilometer). De overige vijf nemen deel aan de marathons van Amsterdam (17 oktober) of Rotterdam (24 oktober) of deden zaterdag mee aan de kustmarathon.

De afgelopen twaalf weken hebben de deelnemers van Run to the Start intensief getraind bij Marvel op sportpark Den Wielakker aan de Voetboog. Dat deden zij onder de bezielende leiding van trainer Angela Mensink en haar assistent Maarte van de Laak. Daarbij werkten zij drie keer per week een oefenschema af dat specifiek op de lopers was afgestemd, met intervallen en duurlopen. 

RECORDS

,,Het was een prettige groep om te trainen en de sfeer is echt optimaal. Ze motiveren elkaar en zijn erg enthousiast. Met nog een week te gaan wordt de spanning groter en beginnen ze allerlei pijntjes te voelen. Maar iedereen heeft goed getraind en ze zijn er allemaal klaar voor. Hopelijk worden er tijdens de marathons mooie persoonlijke records gelopen”, moedigde Mensink haar pupillen maandagavond nog aan.

Het is het zesde jaar dat het Run to the Start-programma wordt gehouden bij de Boxtelse atletiekvereniging.

Zondag 31 oktober houdt Marvel haar eigen hardloopevenement: de Unilux Sparrenbosloop. Deze tocht werd vorig jaar nog op het laatste moment afgelast, maar staat nu weer op het programma. Ze markeert tevens de start van het cross-seizoen. 

OP DE FOTO: Een deel van de 34 hardlopers die de afgelopen maanden trainden voor de marathons van Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Volgens trainer Angela Mensink (midden) zijn ze er klaar voor. (Foto: Hans Verberk).